2022. október 20., 10:25

Bolya Szabolcs: Az elképzeléseink jelentősen előremozdítanák a fejlesztést

A Szövetség az október 29-ei megyei választásokon Nyitra megyében Csenger Tibor jelenlegi megyei alelnök személyében megyei elnökjelöltet és 30 képviselőjelöltet indít.

Bolya Szabolcs és Becse Norbert megyei képviselők
Médialapozó
Fotó: Nászaly Gábor
Bolya Szabolcs és Becse Norbert megyei képviselők

A megyében lévő helyzetről és a jövőbeni célkitűzésekről Bolya Szabolcs megyei képviselőt, Köbölkút alpolgármesterét, a Szövetség érsekújvári járási elnökét kérdeztük.

Megtudtuk, a Szövetségnek jelenleg 13 képviselője van Nyitra megyében és 30 képviselőjelöltet indít. A tavalyi népszámlálás szerint a megyében 677 900 lakos él, közülük 169 460 vallotta magát magyar nemzetiségűnek, ami a lakosság 24,56 százaléka. A Nyitra Megyei Önkormányzat jelenleg 54 tagú, s abban a Szövetségnek 13 képviselője van.

„A Szövetség nyár elején megtartott járási konferenciáin összesítve az a döntés született, hogy az új választási ciklusra a változatlan létszámú megyei önkormányzatba 30 képviselőjelöltet indít. Névsorukat a Szövetség Nyitra Megyei Tanácsa véglegesítette még júliusban “– mondta el portálunknak Bolya Szabolcs.

Az Érsekújvári körzet sem maradhat „szövetséges” képviselő nélkül!

Az Érsekújvári járásban két választási körzet van. Az elmúlt ciklusban 8 képviselőt az érsekújvári, további 3-at pedig a párkányi körzetből választottak meg. A Szövetség az érsekújvári körzetben Bób Jánost, Farkas Tibort, Forró Kálmánt, Mészáros Róbertet, Pásztor Emilt, Peternai Zsuzsannát, Puss Pétert és Tóth Mariánt indítja, a párkányi körzetben pedig Bolya Szabolcsot, Farkas Ivánt és Vitkó Andreát, vagyis a jelenlegi megyei képviselőket.

Sajnos, az érsekújvári körzetből most nincs a Szövetségnek egy megyei képviselője sem, ezen mindenképpen változtatnunk kell. A kitűzött célok elérésének érdekében szeretnénk elnyerni a választók bizalmát! “

- jegyezte meg a járási elnök.

A Szövetség Csenger Tibor személyében saját megyeelnök-jelöltet is indít
Csenger Tibor, Nyitra megyei alelnök
Fotó:  Nászaly Gábor
Csenger Tibor, Nyitra megyei alelnök

„Azért is született ez a döntés, mert Csenger Tibor kellő tapasztalatokkal rendelkező, rátermett politikus, illetve megyei alelnökként is folyamatosan a déli járások felvirágoztatásán munkálkodik. Nyitra megye sokat nyerne azzal, ha ő kerülhetne a megyefőnöki tisztségbe“– nyilatkozta a járási pártelnök. Hozzátette, bízik abban, hogy más pártok szimpatizánsai is megfontoltan döntenek majd arról, hogy a déli járások érdekeiket jobban képviselő magyar elnökjelöltre szavaznak. A Szövetség ugyanis olyan választási kampányt folytat, amely során a megyében nemcsak a párt választóit, de a többi lakost is megszólítják, számukra is vonzó tervekkel állnak elő.

Szavazzunk, ne hagyjuk ki ezt a történelmi esélyt!

Bolya Szabolcs szerint a Szövetség megyei választási programja, a prioritásai olyan témákra épülnek, amelyek jelentősen előremozdítanák a fejlesztést. A megyei hatáskörökből eredően az eddiginél is nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a szociális intézmények működésére, fejlesztésére, hiszen Nyitra megyében nagyon sok idős polgár él, akik előbb-utóbb igénybe veszik ezen intézmények szolgáltatásait.

Nagy odafigyelést igényelnek a megyei hatáskörbe tartozó egészségügyi intézmények, többek között a párkányi rendelőintézet, ahová utókezelő részleget, komputertomográfot (CT), új röntgen-berendezést terveznek. Mindenképpen folytatni szeretnék a 2. és 3. osztályú megyei utak felújítását a déli járásokban.

Körforgalom épül majd Köbölkút központjában a veszélyes útkereszteződésben, valamint ugyanezt tűzték ki célul Párkány peremére, a Garamkövesd felé vezető veszélyes leágazásban is. Prioritásuknak tartják a megyei fenntartású középiskolák megtartását és korszerűsítését, illetve az oktatás színvonalának az emelését, valamint a kulturális intézményeket és a civil szervezeteket is igyekeznek majd továbbra is megfelelő anyagi támogatáshoz juttatni. Ugyanez az odafigyelés lesz jellemző az idegenforgalmi és sportlétesítmények, valamint a műemlékek felújítása esetében is.

Bolya Szabolcs kiemelte, komoly vonzerőt jelent és mozgósíthat majd az a tény, hogy a Szövetség elnökjelöltet is indít Nyitra megyében, hiszen ez egy történelmi esélyt jelenthet a térségben élők számára, ezt bizonyítja Farkas Iván öt évvel ezelőtti megyeelnök-jelöltként való indulása és a választásokon elért eredménye.

A Szövetség megyei képviselői
Fotó:  Nászaly Gábor
A Szövetség megyei képviselői

„Kampányrendezvényeink során többnyire azt szoktam kiemelni, hogy a megyei önkormányzatban végzendő tevékenység akkor lehet igazán hatékony, ha az összehangolt csapatmunka formájában valósul meg. Úgy látom, hogy csak hasonló elveket valló és egyforma célkitűzésekkel rendelkező képviselők tudnak folyamatosan a megye déli részeiben élők javát szolgáló, érdemleges munkát végezni" – fogalmazott a járási elnök. Kiemelte, nem mindegy, hogy a Szövetség az új választási ciklusban hány képviselővel lehet majd jelen a megyei önkormányzatban.

Mindenkinek tudatosítania kellene azt, hogy megyei szinten csak akkor születhetnek az életminőségünk javulását és további fejlesztéseket szolgáló döntések, ha minél erősebb, a lehető legtöbb képviselőből álló csapattal veszünk részt a meghatározó döntésekben

– mondta a beszélgetés végén Bolya Szabolcs.

A Szövetség megyei képviselői
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.