Böjte Csabával zárták a tanévet Alsóbodokon

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 30., 06:56

Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes celebrált tanévzáró szentmisét az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban. Az atyától elismerő oklevelet vehettek át a példamutató fiatalok.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az Alsóbodoki Magán – Szakközépiskola egy hónapja közzétett felhívásában azokat az általános- és középiskolás diákokat szólította meg, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek, és önzetlen magatartásukkal, példamutatásukkal rászolgáltak arra, hogy kitüntetésben részesüljenek. Az ünnepi díjkiosztóra és tanévzáró szentmise celebrálására a Dévai Szent Ferenc Alapítványt létrehozó Böjte Csaba ferences rendi szerzetest kérték fel.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az árva gyerekek oltalmazójaként elhíresült, jó humorral megáldott atya szentmiséjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Jézus hitt a kimondott szó erejében, ezért volt ő a legnagyobb tanító. „Jézus igaz, emberi szóval jön közénk, nem katonákkal és elvont didaktikai eszközökkel. Mindenkinek a szeretet parancsát tanította és erre biztatta követőit is. A jézusi stílust mindazoknak fontos lenne megtanulni, akik gyerekeket nevelnek és oktatnak. Nekem hinnem kell azt, hogy minden gyerek Isten kincse és az Isten nem teremt selejtet. Minden egyes gyerekre jósággal és szeretettel kell ránéznünk.”

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A tanévzáró szentmise keretén belül Böjte atya, Hajtman Béla, az alsóbodoki szakközépiskola igazgatója és ifjabb Csámpai Ottó, az Esterházy János Zarándokközpont igazgatója köszöntötte a felhívásra jelentkező és jelenlevő felvidéki oktató-nevelő intézeteket, valamint átadták az okleveleket és díjakat a példakép szerepét betöltő diákoknak.

A zoboralji tanévzáró szentmisén és díjátadó ünnepségen a felvidéki közélet több jelentős személyisége is tiszteletét tette. A Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetséget Vörös Mária, megbízott elnök és Fekete Irén, a Komáromi Területi Választmány elnöke képviselte. A rendezvényen részt vett a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Molnár Imre. A Magyar Közösség Pártját Kiss Beáta, oktatási és kulturális alelnök és Menyhárt József, a párt elnöke reprezentálta.

Képgalériánk:
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Böjte Csaba hűen saját szavaihoz és emberségéhez a szentmise után sem vonult vissza, szeretettel beszélgetett, jókedéllyel fotózkodott és az oly divatos szelfi-kérelmeket sem utasította vissza. Böjte atya lapunknak is adott egy rövid interjút és örömmel, áldással elfogadta a neki ajándékba szánt Magyar7 lapot.

Böjte Csaba lapunknak adott nyilatkozatát, valamint az esemény részletes beszámolóját a Magyar7 következő számában olvashatják.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS