Bő egy hónapja nyitotta meg kapuit a Borsi kastély

2021. július 23., 16:55
Zsebik Ildikó

2021. június 19-én, Magyarország és Szlovákia államfőinek jelenlétében adták át a nagyközönségnek a borsi kastélyt. Azóta bő egy hónap eltelt, ott jártunkkor arra voltunk kíváncsiak, mekkora a komplexum látogatottsága. Kik azok, akik érdeklődnek a felújított kastély múzeumi része illetve attrakciói iránt . Erről a kastély két vezetőjét, Nagy Zsuzsa szakmai -, illetve Ádám Norbert műszaki igazgatót kérdeztük.

Nagy Zsuzsa:

Az első két hétben mintegy 1000 fő látogatott el hozzánk, azóta közel 200-250 látogatót fogadunk naponta.

Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk az idelátogatóktól.  Dicsérik, hogy nincs hasonló létesítmény a közelben, amely egyszerre fiatalos, diák-és felnőttbarát, sőt kreatív is lenne. Elégedetten nyugtázzák a személyzet kedvességét is. Vendégeink fele magyar anyanyelvű, de legalább ugyanennyi szlovák is érkezik. Kiállításainkról szlovák, magyar és angol nyelven kapnak információt. Hamarosan beindul az angol nyelvű tárlatvezetés is. Látogatóink megelégedéssel fogadják konyhánk ételeinek minőségét is, ahol három magyarországi szakács mellett egy hazai is főz.

Ádám Norbert: Műszaki igazgatóként elsősorban az infrastuktúrával kapcsolatos dolgokért vagyok felelős: a múzeum, a szálloda, az étterem működéséért, illetve a környezet rendezettségéért és bővítéséért. De Zsuzsával a pályázatokat is mi írjuk. Olyan dolgokat szeretnénk még létrehozni, /parkoló, elektromos dokkoló, táborhelyek stb./ amelyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy igazi kulturális központtá válhassunk.

Borsi--a két igazgató
Fotó: Zsebik Ildikó
Nagy Zsuzsa és Ádám Norbert
Mikor tartanak nyitva?

Nálunk a hétfő a szünnap, keddtől vasárnapig viszont a kiállítás  10 órától 18 óráig látogatható, éttermünk 12 és 22 óra között tart nyitva.

Aki hétvégén szeretne itt étkezni, annak azt ajánljuk, hogy telefonon foglaljon asztalt.

Borsi
Fotó: Zsebik Ildikó
A borsi kastély udvarán van az étterem kinti része

Szállodánk kihasználtsága általában 45-50 százalékos, bár most épp teltházasak vagyunk.

Maximum 45 főt tudunk egyszerre elszállásolni, és nonstop nyitva tartunk.

Hogy mindenki elégedett legyen, azért 26 alkalmazott serénykedik,

valószínűleg ez a szám még emelkedni fog, de a Covid esetleges újabb hullámának lehetősége bennünket is bizonytalanságban tart.

Végezetül elmondjuk, hogy egy felnőtt múzeumi belépőjegy ára 10 €, a nyugdíjasok és fogyatékkal élők féláron nézhetik meg a kiállítást. Akik csoportosan érkeznek vagy családtagjaikkal, azok számára kedvezményeket biztosítanak.

Borsi
Fotó: Zsebik Ildikó
Részlet a borsi kiállításból

Kövesse facebook oldalunkat is!