„Neratos” Mikulás-nap jótékonysági futással

ma7 2018. december 06., 18:40

Igazán ütősre sikeredett a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idei Mikulás-napja. A szervezők az iskola életének immár hagyományosnak mondható rendezvényeit vonták össze, s alakították színes, lüktető programmá. 

Az elsősök hosszabb-rövidebb műsorral, vicces happeningekkel készültek, de az iskola teljes jogú diákjaivá csak a nap végén, a „neratos gólyaeskü” közös elmondásával válhattak. Ez utóbbit az iskola újdonsült pedagógusai sem úszhatták meg…

A programok zöme a szabad ég alatt zajlott. De ha a napos és száraz idő ellenére valaki fázott volna, erre is akadt megoldás: elég volt benevezni az iskolaépület előtt lebonyolított jótékonysági futásra. Ezen, természetesen, mindenki részt vett, hiszen a jelképes nevezési díjjal rászoruló gyermekeket támogatott az iskola. A diákok tanáraikkal együtt teljesítették a (két lakótömb körül) kijelölt pályát, valahogy úgy, ahogy az a szellemes kiírásban is szerepelt: „mindenki a saját tempójában, kocogás és lendületes séta is tökéletesen megfelel…” A célba érőket, „a megfáradt futókat”, biztos, ami biztos, forró tea várta.

Képgalériánk:

A rendezvény harmadik pillére téli-karácsonyi dekorációk készítése volt. Az értékelők minden kreatív munkát jutalmaztak – nehéz is lett volna választani a sok szép tárgy közül, melyek az iskola auláját fogják díszíteni. Mindeközben kihirdették az iskolában működő Diákönkormányzat elnökválasztási eredményét, mely szerint Bertók Anikót, a leköszönő vezetőt, Mikóczy Bettina, II. L osztályos tanuló váltja. A nap programjainak megszervezésében egyébként a DÖK jeleskedett.

Derültséget keltett a Mikulás megjelenése, valamint a közös Micimackó-éneklés. De a nap igazán felemelő pillanatai talán mégsem ezek voltak. Nem lehet szó nélkül elmenni egy „programon kívüli” esemény mellett. Egyszerűen csak annyi történt, hogy az iskola ambiciózus elsőse-énekese, Csonka Alfréd, két program közti szünetben magához ragadta az elárvult mikrofont és barátai mulatósra cserélték a háttérzenét.

Forrás: Vida Gergely

0 HOZZÁSZÓLÁS