2021. március 23., 09:39

Biztonságosabb lesz a Párkány és Nána közötti megyei út

Lakossági bejelentés alapján a minap közlekedésbiztonsági ellenőrzési napot tartottunk az állami hivatalok bevonásával a Párkányi Vasútállomás és Nána közötti, III/5109 sz. megyei úton. Az utóbbi időben számos baleset történt az útszakaszon, mégpedig a vasúti aluljáró környékén, az éles dupla kanyarban. A mellékelt fotón jól láthatók a balesetek nyomai.

A járási rendőrparancsnokság közlekedésrendészetének dolgozói, az Érsekújvári Járási Hivatal közlekedési főosztályának vezetője, valamint a Nyitra megyei tulajdonban levő útszakasz kezelője, a Regionális Útkarbantartó Részvénytársaság vezetőinek jelenlétében állapítottuk meg, hogy a jelzett, balesetveszélyes útszakaszon mihamarabb biztonsági elemekkel kell ellátni a közutat. Megyei képviselőként az engedélyeztetési és a telepítési folyamat felgyorsítását kértem az illetékesektől.

Az útszakaszt mintegy másfél éve, 2019 őszén látták el teljes hosszában új burkolattal. Az ellenőrzési napon továbbá kiderült, hogy az út Nána beltelkében levő egyik szakaszán, ahol az aszfaltozás folyamán vékony peremréteg képződött, komoly statikai hibák keletkeztek.

A vékony aszfaltréteget alulról bontotta meg a szilárd zöld növényzet. Mivel a 2019 őszén elvégzett munkálatokra a garancia még érvényes, kezdeményezni fogom, hogy a Nyitra Megyei Hivatal késlekedés nélkül reklamálja meg a kivitelezett munka minőségét és érje el, hogy a kivitelező a hibákat orvosolja.

Közös érdekünk, hogy a mintegy 50 év elteltével, teljes hosszában felújított útszakasz idejekorán ne rongálódjon meg.

Hasonlóan a nánai esethez, arra kérjük a lakosságot, a gépkocsivezetőket, a polgármestereket, ahol hasonló hibákat észlelnek az utóbbi 5 év folyamán felújított megyei (II. és III. osztályú) utakon, útszakaszokon jelezzék nekünk, a megyei képviselőknek.

A kivitelező a Nyitra megyével megkötött szerződése alapján, a kivitelezéstől számított 5 évig köteles a garanciális útjavítást elvégezni.  

A szerző Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.