Bevásárlóközpontoknál is oltanak Kassa megyében

2021. július 26., 15:17
ma7

Közel 170 embert oltottak be vasárnap Kassa megye oltóbuszában, amely ezúttal egy kassai bevásárlóközpont parkolójában várta az érdeklődőket. A mobil oltópont a jövőben más bevásárlóközpontoknál is felbukkan majd.

Kassa megye oltás oltóbusz bevásárlóközpont
Fotó: facebook.com/RastoTrnka

A megyei hivatal közlése szerint igyekeznek a lehető leginkább elérhetővé tenni az oltást a polgárok számára. A nagykapacitású oltóközpontok mellett folyik oltás a társadalom peremére szorult közösségekben, mobil oltóegységek járják a városokat, falvakat, a szociális intézményeket, a büntetésvégrehajtó intézeteket és a cégeket. Vasárnap volt az első alkalom, hogy a megyei oltóbusz egy bevásárlóközpontbál várta az érdeklődőket.

Kassa megye oltás oltóbusz bevásárlóközpont
Fotó: facebook.com/kosickykraj

A busz a kassai Atrium Optima bevásárlóközpont parkolójában két oltócsapattal dolgozott, akik 10.00 és 17.00 óra között összesen 169 személyt oltottak be. Előzetes regisztrációra nem volt szükség, ezt a helyszínen elvégezték. Egydózisú vakcinát használtak, így akik felvették az oltást, 21 nap elteltével már teljesen beoltottnak számítanak, nincs szükség második adagra.

Kassa megye oltás oltóbusz bevásárlóközpont
Fotó: facebook.com/kosickykraj

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke a közösségi hálón örömét fejezte ki, hogy a polgárok összekötötték a kellemest a hasznossal, a vásárlás mellett be is oltatták magukat.

„Megértem, hogy nincs mindenkinek ideje regisztrálni, majd arra várni, hogy időpontot kapjon. Épp az önök kedvében szeretnénk járni. Az oltást szeretnénk elérhetővé tenni minden kelet-szlovákiai polgár számára. Most Kassán a Johnson&Johnson egydózisú Janssen vakcinájával 169 érdeklődőt oltottunk be” – fogalmazott a megyeelnök. Hozzátette, a megyei oltóbusz más bevásárlóközpontokat is felkeres majd, a pontos helyszínekről pedig a közösségi hálón is tájékoztatnak.

Kövesse facebook oldalunkat is!