2019. december 19., 16:05

Betlehem ott van, ahol szeretet van

A Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász, valamint a városi önkormányzat szociális bizottsága adventi találkozóra hívta a nehezebb sorban élő családokat a városi nyugdíjasklubba december 18-án délután. A segélyszervezet a nehéz sorban élő többgyermekes és beteget ápoló családokat hívta meg a karácsonyváró összejövetelre, ahol ajándékokkal és kis megvendégeléssel várták őket.

Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász
Médialapozó
Fotó: Fotó: Szabados Kati

Már a délelőtt folyamán sok családot meglátogattak otthonaikban a karitász önkéntesei, valamint az egyházközség, a Szent György Lovagrend és az önkormányzat tagjai, hogy személyesen adják nekik az adományokból összeállított ajándékcsomagot. Körülbelül százötven családot kerestek fel az adományokkal.

„A karitász egész évi tevékenységének a koronája az adventi ajándékosztás, illetve a rászoruló, elsősorban a kisgyermekes családok vendégül látása. Ilyenkor a városi önkormányzat, a szociális bizottság és a karitász önkéntesei elbeszélgetnek a családokkal, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz” – mondta Bugár György, a karitász vezetője. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, zöldséget, játékokat és más apró karácsonyi ajándékot kapnak ilyenkor a nehéz sorban élők, akik karácsony előtt még bemehetnek a segélyszervezet Bacsák utcai központjába, ahol további szükséges dolgokkal is el tudják őket látni, tette hozzá a szervezet vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy az ajándékokat a szeptemberi városi nagy gyűjtőakción, illetve novemberben, a Tesco által szervezett országos gyűjtésen szerezték be. Ezen kívül minden szombaton a karitász központjába is vittek a segíteni vágyók adományokat.

Az adventi délutánon Bugár György mellett Karaffa Attila alpolgármester és Puha György, a szociális bizottság elnöke is köszöntötte a megjelent családokat. Mons. Szakál László esperesplébános, a karitász elnöke áldást mondott, majd a közös ima után a szociális bizottság és a karitász tagjai, valamint A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek átadták az ajándékokat.

Betlehem ott van, ahol szeretet van és itt jelen van, érződik a szeretet”

– mondta a plébános, aki úgy áldotta meg a helyet, mint ahogy a betlehemeket szokta a tereken vagy a templomokban, majd azért fohászkodott, hogy a szülők és gyermekeik Isten segítségével megtartsák hitüket és a karácsony növelje bennük a reményt és a szeretetet.

+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.