2020. március 9., 14:36

Besztercebánya megyében nőtt a légúti megbetegedések száma

Az influenza és a heveny légúti betegségek előfordulása a régióban jóval magasabb a tavalyinál. Besztercebánya megyében a 10. naptári hétben mintegy 12 százalékkal nőtt az akut légúti betegségben szenvedők, és 6 százalékkal az influenzások száma.

A Besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ), melynek adatgyűjtése a teljes megyére kiterjed, évközi összehasonlítása alapján a tavalyi évhez képest jóval több a heveny légúti megbetegedésben szenvedők és az influenzás betegek száma, amit az új koronavírus megjelenése csak bonyolít”- tájékoztatott Tolnayová Mária, a Besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Az orvosok jelentései szerint a megyében 6499 heveny légúti megbetegedésben szenvedő beteget regisztráltak, mely szerint százezer lakosra 1115 megbetegedés jut. Influenza esetében ez 637 beteget jelent.

A legtöbben a Zólyomi, Rimaszombati, Breznóbányai, Zsarnói, Losonci és Nagykürtösi járásban fordultak orvoshoz.

A páciensek kor szerinti megoszlása tekintetében, a gazdasági szempontból aktív korosztály, valamint a 6-15 éves gyerekek érintettek a legnagyobb mértékben.

Az influenza miatt két füleki alapiskolát be kellett zárni

A Regionális Közegészségügyi Hivatal kedden mindkét füleki magyar tannyelvű alapiskolában szünetet rendelt el az influenzajárvány miatt. A II. Koháry István Alapiskolában és a Mocsáry Lajos Alapiskolában 30 százalék feletti volt a megbetegedések száma.  

Erről a két intézmény igazgatója tájékoztatta portálunkat. Bozó Roland elmondta, a II. Koháry István Alapiskolában kedden 32,4%-os volt a hiányzás, ezért szerdától péntekig szünetel a tanítás az iskolában. Kotlár Ildikó, a Mocsáry Lajos Alapiskola igazgatójának szavai szerint intézményükben 40% fölötti volt a hiányzók száma, ezért ebben az intézményben is szünetet rendeltek el péntekig. 

Mindkét alapiskolában várhatóan hétfőn, azaz március 16-án folytatódik a tanítás. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.