cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. június 10., 20:00

Besztercebánya megye: fokozott rendőri ellenőrzéssel kell számolni az utakon

A felelőtlen járművezetők miatt a besztercebányai rendőrség fokozott közúti ellenőrzéseket végez. Egy nap alatt több mint 300 szabálysértést észleltek.

Fotó: Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság

A rendőrség drasztikus lépésre szánta el magát. Besztercebánya megyében június 9-től kezdődően, a közúti forgalom biztonságának és zavartalanságának érdekében, folyamatosan növelik a rendőri jelenlétet az utakon. Erről a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság közösségi oldalán tájékoztatott.

A lehető legtöbb erőforrást bevetjük, viszont időbe telik, míg javul a helyzet az utakon. Amíg a járművezetők nem tartják be az előírt sebességet, alkohol vagy egyéb addiktív anyagok befolyásoltsága alatt ülnek volán mögé, és nem a közlekedési szabályoknak megfelelően vezetnek, addig nem lesz javulás, különös tekintettel a halálos balesetek esetében”

- figyelmeztet a rendőség.

Egy nap alatt a rendőrök több mint 1100 járművezetőt, kerékpárost és gyalogost ellenőriztek, akik között 300 szabálysértést észleltek. A legtöbbjüket gyorshajtásért (165), a biztonsági övek használatának hiánya (20), a járművek rossz műszaki állapota (18), és a kormány mögött történő telefonálás (9) miatt bírságolták meg.

A rendőrség az ellenőrzés során 229 esetben helyszíni bírságot szabott ki, 3 esetben elvette a forgalmi engedélyt, 2 esetben a rendszámtáblát, és egy főt bűncselekmény elkövetésén ért tetten.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.