2020. június 24., 10:49
Frissítve: 20:26

Baleset történt a D2-es autópályán, egy ember életét vesztette

Baleset miatt riasztották a malackai (Malacky) és a jókúti (Kúty) tűzoltókat, amely a D2-es autópályán történt Malacka irányában, Nagylévárd (Veľké Leváre) kataszterében. Egy ember meghalt. A TASR-t Zuzana Farkasová tájékoztatta az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa.

Médialapozó
A baleset következtében az autó az út mellett állt meg, és a roncsba egy ember beszorult. A tűzoltók egy hidraulikus szerkezettel kiszabadították a sérültet, és még az orvosok érkezése előtt elsősegélyben részesítették. Ezenkívül mentőhelikoptert is hívtak a helyszínre. A súlyosan sérült személy még a mentőhelikopter érkezése előtt belehalt sérüléseibe”

– pontosított Farkasová. Az autópálya érintett szakaszát a helikopter érkezése idejére lezárták.

A baleset röviddel 8:30 előtt történt. Ennek körülményeit a malackai rendőrség még vizsgálja.

„Az eddigi információk szerint a személyautó sofőrje Pozsony felé haladt a D2-es autópályán. A 23-as kilométernél tisztázatlan okokból lehajtott az útról, és belement az árokba, ahol a kerítésbe ütközött” - közölte Lucia Mihalíková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint elmondta,

a balesetben egy 43 éves macedón férfi vesztette életét. Hogy kiderüljön, fogyasztott-e alkoholt vagy más tudatmódosító szert az autó sofőrje, vérvizsgálatot rendeltek el.

Mihalíková szerint a baleset valószínűsíthető oka, hogy a sofőr elaludt vezetés közben.

„Egy pillanatnyi bealvás, még ha csak néhány tizedmásodpercig is tart, nagyon veszélyes lehet. Ezért azt tanácsoljuk az autóvezetőknek, hogy ne becsüljék alá a pihenés fontosságát, és ne üljenek fáradtan a volán mögé. Ha pedig sokáig kell vezetniük, rendszeresen tartsanak szünetet” – tette hozzá.

+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.