2021. június 12., 17:44

Baleset Pozsonyban: Diplomata ütött el egy 51 éves nőt. A sofőr részeg lehetett

Diplomata jelzésű autó ütött el Pozsonyban a Kaufland áruház előtt egy nőt. Az esetről, amely tragikusan is végződhetett volna a tvnoviny.sk adott hírt.

rendőrség
Fotó: PZ SR
Illusztrációs fotó

A szemtanúk beszámolójától az ember vérnyomása az egekbe szökik, ugyanis a diplomata útlevéllel rendelkező sofőr részeg lehetett.

Az autójával a parkolóban ide-oda cikázott, még a járdára is felhajtott. Az eszeveszett vezetés közben elütött egy nőt, aki kórházba került.

Az esetet alátámasztotta a pozsonyi rendőrség szóvivője is:

„Tegnap 20,00 óra előtt röviddel a malomvölgyi (Mlynká dolina) Kaufland áruház parkolójában egy Volkswagen személyautóval elgázoltak egy 51 éves nőt. A kihívott mentő a hölgyet kórázba szállította.

Mivel az autó sofőrje kiváltságot és mentességet élvez a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény értelmében, büntető eljárás nem indult vele szemben.

A közlekedési baleset vizsgálata folyamatban van, informálta a cas.sk portált Michal Szeiff rendőrségi szóvivő.

Eddig még nem tisztázott, melyik országból való a diplomata útlevéllel rendelkező sofőr. Feltáratlan titok marad, hogy a sofőr a balesetet alkoholos befolyásoltság alatt követte-e el, ugyanis a szóvivő visszautasította a feltételezés megerősítését.

A sérült hölgy családjától a diplomata szombaton elnézést kért.

Megosztás
Címkék