Bal agyféltekés rajztanfolyamot tartottak Csicseren

hirek.sk 2017. november 06., 11:34
CSICSER. Idén első alkalommal szerveztek Leg-jobb bal agyféltekés rajztanfolyamot Csicser községben.

A szervezők, Szűcs Szabolcs és Bertics Denisza, felkeresték az  Európa legsikeresebb, intenzív rajzoktatással foglalkozó művészeti akadémiájának, a Huszár ARTS-nak a megalapítóját, Huszár Tonchit. Akadémiája már évek óta Magyarország legsikeresebb és legnépszerűbb portrérajz-oktatással foglalkozó iskolája, mely Erdély után sorra meghódítja a világ különböző országait is, Németországot, Norvégiát, Svédországot, Finnországot, Franciaországot, az Amerikai Egyesült Államokat, Ausztráliát,az Egyesült Arab Emirátusokat, Ghánát... stb.

Egyedülálló az akadémia módszertana, mely szemben az amerikai jobb agyféltekés tanfolyamokkal, nem zárja ki a bal agyféltekét rajzolást közben. Épp ellenkezőleg! Különleges tematikával, intenzíven fejleszti a bal agyféltekét is, és szinkronban működteti a jobb agyféltekével. Ennek az egész világon egyedülálló és kizárólag a Huszár ARTS által tanított módszertannak a segítségével megtanítják, hogyan rajzoljunk fejből, emlékezetből, bal agyféltekés sémák alapján csábos női tekintetet, síró gyermeket, nevető arcot vagy akár agresszív férfit. Nem csupán másolni tanítanak meg, mint azt az amerikai módszertan szerint tanítják mindenhol a világon, a jobb agyféltekés tanfolyamokon.

Csicser községben a rajzolni vágyók 4 napos tanfolyamon vettek részt, de lehetőség volt 2 napos képzésre is.

„Összesen 20 jelentkező volt, a legfiatalabb egy 7 éves gyerek, de volt közöttünk fafaragó, kamionsofőr, diák, tanár és cukrász is. Óriási izgalommal indult az 1. nap. Mindenkinek hoznia kellett magával egy portrét, amit egymás között meg-megmosolyogtunk, ezek szintfelmérésként szolgáltak" – fejtette ki Bertics Denisza, a tanfolyam szervezője hozzátéve, a nap végére már minden jelenlévő képes volt megrajzolni egy igazi portrét a  sémákat követve.

"Hatalmasat nőtt az önbizalmunk. A  2. és 3. napon megtanultuk, hogyan kell tökéletes hajat, illetve szemet rajzolni. Az utolsó napon saját magunk által választott híres emberről rajzoltunk portét speciális rajzeszközöket használva” - fűzte hozzá Bertics Denisza.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS