2021. december 20., 13:21

Bájos adventi kezdeményezés a Jézuska posta Nádszegen

Csodaszép adventi időszakot töltöttek a mátyusföldi nádszegiek. A nádszegi gyerekekhez hamarosan megérkezik a Jézuska szívhez szóló, különleges levele is. A Jézuska postát még napokig igénybe lehet venni.

Advent Nádszegen
Fotó: Kacz Éva
Advent Nádszegen

A nádszegi községháza mellett található Jézuska-posta ládikóba dobhatják be a gyermekek a Jézuskának írt jókívánságaikat, leveleiket december 21-ig. A szép, ízléses, északi-sarki karácsonyi hangulatot megidéző postaládát helyi alkotók készítették – árulja el Kacz Éva, Nádszeg polgármestere, aki szerint a faluban igazán aktívra és gyönyörűre sikeredett az advent, annak ellenére, hogy a koronavírus járvány miatti rendelkezések sok kedves tervet meghiúsítottak.

Advent Nádszegen
Fotó:  Kacz Éva
Advent Nádszegen

A nádszegi plébánián Elek László atya és segédei minden nap kedves és bájos adventi feladattal látták el az adventi játékokba bekapcsolódó falusiakat.

Ezek a játékok, felhívások könnyen teljesíthetőek, a falu apraja-nagyja szívesen kapcsolódik be, volt már például hóemberépítés, mézeskalácsos feladat, működik az adventi ablakok kezdeményezés, az atya is gyakran mesél a gyerekeknek az online felületen. Az egyik felhívás pedig éppen az advent lényegére szólít fel, arra biztatja a gyerekeket írják össze, milyen örvendetes tulajdonságokkal rendelkeznek.

Igyekezz arra törekedni, hogy ezek a tulajdonságok mindig fényesebben ragyoghassanak és újakkal bővülhessenek!”

– szól az Advent a plébánián kezdeményezés egyik üzenete.

Kazc Éva rendkívül hálás a falubelieknek, amiért egy emberként mozdulnak meg annak érdekében, hogy szép legyen az ünnep a faluban. Mint mondja, a Jézuska postába érkezett levelek sem arról szólnak, hogy a gyerekek ajándékokat kérnek a Jézuskától, inkább belső lelki értékekről tesznek tanúbizonyságot. A polgármester elárulta, tavaly találtak olyan leveleket is, amelyekben a gyerekek arról írta, hogyan lehetne szebbé tenni a falu életét, vagy akár az egész világot. A helyi Csemadok aktivistái, pedagógusok, táborszervezők olvassák és válaszolják meg személyreszabottan a gyerekek leveleit, és házhoz is viszik azokat. A hagyományokhoz híven egy szép, Nádszegről készített képeslapon. A képeslapon idén egy akvarell festmény pompázik, amely a helyi Szent István templomot ábrázolja.

Bájosra sikeredett az idei advent, nem kerestünk kifogásokat, hanem lehetőségeket ahhoz, hogy a nehéz időkben is a lehető legjobbat tudjuk kihozni a dolgokból.

A falu közepén felállított jégpálya körül minden délután szórakoznak a fiatalok, a gyerekek élvezik az advent a plébánián kihívásait, a nádszegi felnőttek pedig mindent megtesznek azért, hogy a gyermekeink békés időszakot tudjanak magukénak” – zárja le beszélgetésünket Kacz Éva.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!