2018. október 7., 18:26

Bacsfa a kerékpárosok kedvelt helye lesz

A SacraVelo projekt részeként a Dunaszerdahelyi járásban található Bacsfa községben, mely búcsújáró hely, kerékpáros központot alakítanak ki az ősz végéig. Ugyanakkor a magyarországi Szil községben is létrejön egy ugyanilyen központ. A projekt célja összekötni a szakrális értékeket, méghozzá határokon átívelően.

kerekparosok.jpg
Fotó: pixabay.com

Bacsfa a honlapján adja hírül, hogy a község központjában létesül a kerékpáros centrum, mely együtt jár a kerékpárutak fejlesztésével – több száz kilométernyi biztonságos bicikliút kijelölésével – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, valamint a Nagyszombat és Pozsony megye területén található szakrális emlékek összekötésének céljából.

Az új bicikliutak értékes szakrális emlékek – templomok, zsinagógák, kápolnák – közelében vezetnek. Létrehoznak egy applikációt is, mely részletes ismertetőt ad az adott kegyhelyekről.

A zarándokútvonalak hálózata csatlakozik a már létező nemzetközi EuroVelo kerékpárút hálózathoz. Ez egész Európát behálózza, 14 távolsági kerékpárútvonallal. Nemcsak kerékpárosok, de helyiek is kihasználják ezeket az utakat  a mindennapi közlekedésben – munkába menet vagy kikapcsolódás céljából. Az EuroVelo hálózat 2020-ra készül el, teljes hossza több mint 70.000 kilométer lesz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.