2018. szeptember 14., 19:57

Az újszülötteket köszöntötték Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi önkormányzat először, és egyúttal hagyományteremtő szándékkal köszöntötte a 2018 első három hónapjában született újszülötteket. A városháza esketőtermében 11 dunaszerdahelyi család vehette át a város ajándékát.

dunaszerdahely-polgari-keresztelo-4.png
Médialapozó
Fotó: Bíró Éva

Csörgő Dóra, Dorák Dalma, Hideghéty Zsolt, Boris Viktor Kosár, Emma Libai, Magyar Gábor, Mészáros Nóra, Puha Hanna, Lea Valentová, Simon Valíček, Veréb Olivér – ők azok az újszülöttek, akiket elsőként köszöntött ünnepélyesen Dunaszerdahely polgármestere, Hájos Zoltán.

Fotó:  Bíró Éva

 A polgármester kiemelte, egy gyermek születése minden család életében meghatározó esemény. A megszületett gyerekek ajándékok a családoknak, és egyúttal a városnak is, hiszen ők alkotják a jövő generációt. "A társadalom alappillére a család. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok családot alapítsanak, gyermeket vállaljanak és szeretetben felneveljék őket. Az önkormányzat feladata pedig az, hogy színvonalas bölcsődéket, óvodákat és alapiskolákat működtessen, ahol majd ezek a babák nevelkedhetnek" – hangsúlyozta Hájos Zoltán, aki egyúttal jó egészséget, sok türelmet, örömet és szeretetet kívánt a szülőknek a gyermekeik felneveléséhez.

Fotó:  Bíró Éva

 A szülők a polgármestertől emléklapot és ajándékot vehettek át, majd aláírtak a város krónikáját. A Magyar család örömmel vett részt az ünnepségen. "Gábor az első babánk, akit nagyon vártunk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy velünk van. Születése óta az életünk teljesen megváltozott. Nem vagyunk fiatal szülők, a legfontosabb számunkra, hogy egészségben, szeretetben és boldogságban fel tudjuk őt nevelni" – mondta Magyar Erzsébet.

Fotó:  Bíró Éva
 

Az ünnepségen a családokat rövid kulturális műsorral is köszöntötték. A Komenský utcai óvoda két óvodása verset szavalt, a helyi művészeti alapiskola pedagógusa pedig fuvolán játszott.

Fotó:  Bíró Éva

dunaszerdahely-polgari-keresztelo-4.png
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!