2020. november 22., 11:28

Az újabb tesztelésnél csak egy kicsindi lakhelyű illető lett pozitív, az se a faluban lakik életvitelszerűen

Az Érsekújvári járásban Kicsind volt az egyetlen magyarok lakta település, ahol megejtették az újabb tesztelést, mivel az első országos teszteléskor 1,91 százalékos volt a fertőzöttek aránya.

Pásztor Rita polgármester asszonytól megtudtuk, ebben a körben 182 személyt teszteltek le, ezek közül 102-en nem helyi lakosok. Öt személynek lett pozitív a tesztje, de közülük csak egy rendelkezik kicsindi lakhellyel, ám ő sem él a faluban.

Nagyon érzékenyen érint ez minket, hogy tulajdonképpen nem is találtunk a résztvevők között helyi pozitív személyt és olybá tűnhet, lassan gócponttá válunk a 2,74 százalékkal. Sajnos, nincs a környéken ingyenes tesztelőhely, pedig Párkányban nagyon elkelne, ezért a környékbeliek kihasználták ezt a mostani ingyenes tesztelési lehetőséget falunkban.” 

„Rosszul van ez az egész felállítva, hiszen így a járványügyi szakemberek se kapnak igazságot tükröző képet a fertőzött területekről” – fejtette ki a polgármester asszony, aki kora reggeltől, késő estig, a helyiségek fertőtlenítéséig tartózkodott a helyszínen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.