Az Interreg közvetítésével elkezdődött az ipolyszalkai szociális intézmény építése

2021. április 17., 21:00
ma7

Az ipolyszalkai szociális intézmény kialakítása része az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Alsó-Ipoly-menti térségben megvalósuló RE-START akciótervnek, amelynek célja, hogy új szociális intézményi férőhelyeket hozzon létre az elöregedő korstruktúrával rendelkező térségben.

Fotó: Interreg

A szociális intézmény egy használaton kívüli önkormányzati épület átalakításával jön létre. Az intézmény 20 férőhelyes lesz, 8 darab 23 négyzetméter nagyságú kétágyas, és 4 darab 13 négyzetméteres egyágyas szobával. A beruházás egy 3400 négyzetméteres önkormányzati területen kerül kialakításra, az épület 440 négyzetméter nagyságú lesz. A fejlesztés több, mint 631 ezer euróból valósul meg, amelynek 95%-a uniós, illetve nemzeti társfinanszírozás, az 5%-os önerőt a község biztosítja.

ipolyszalka
Fotó: Interreg

A fejlesztés lényeges szempontja, hogy a térségben új munkahelyeket is teremt, egyben segít megteremteni az időskorú lakosság ellátására alapuló szolgáltatószektor (az úgynevezett „silver economy”) felfuttatását is.

A szociális intézmény várhatóan 2022. első negyedévében készül el. A projekt keretében kerül sor az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzésére is, amely az év második felében várható.

Kövesse facebook oldalunkat is!