2021. október 14., 16:24

Az igazat mondd, ne csak a valódit!

Négy év után ismét Királyhelmecre hívták a neves professzort, Papp Lajost.

Papp Lajos
Médialapozó
Fotó: Molnár Gabriella
Papp Lajos a Teremtőnek köszönetet mondva kezdi előadását

A napokban megtartott előadásán Papp Lajos szívsebész professzor, az MTA nagydoktora megköszönte a Teremtőnek, hogy megadatott neki a Bodrogközi Magyar Közösségi Ház falai között harmadízben találkoznia királyhelmeci közönségével.

Az orvos imája

Külhonban járva, el kell döntenie, milyen hangot próbáljon megütni. A szlovák törvényeket betartva volt jelen, de „a gondolat szabad” szellemében olyan dolgokról beszélt, amiket nem igen hallhatunk sem a magyarországi médiában sem az itteni magyar nyelvű csatornákon. Ausztrália kivételével mindenhol járt a világban előadásaival, ám 6 évvel ezelőtt megfogadta, hogy a Kárpát-medencét nem hagyja el, mert annyi helyen nem volt még errefelé, annyi hiánya van még, hogy maradék életét ennek szenteli. Szívsebészként több ezer ember szívét tartotta kezei között, szúrt, vágott, varrt, de szívműtéttel egyetlen egy embert nem gyógyított meg. A mai napig is sok időt fordít a tanulásra.

„Test – lélek –szellem olyan, mint a 3 lábú szék, mindegy, melyik láb törik el, fölbillen az egész-ség.” -vallja.  

30 évvel ezelőtt, amikor professzor lett, azt hitte, meg tudja változtattatni az orvosi esküt. Valamennyi orvos a hippokrateszi esküt alapul véve, esküszegő, mert olyan dolgokat tesz, amit több ezer évvel ezelőtt nem tettek. Amit ő orvosi eskünek szeretett volna elfogadtatni, az az orvosnak a Ram-kódexből való örök érvényű imája, Maimonidesz jegyezte a 12. században. Ebben az esküben, csakúgy, mint a bibliai 10 parancsolatban nem kell megváltoztatni semmit, mert etikai, erkölcsi kérdésekről van szó. Az orvoslás a múltban, a jelenben és a jövőben is emberhez kötött, nem lehet az embert pótolni.

Kovidháború: legújabb könyve

Alcíme, József Attila után szabadon: Az igazat mondd, ne csak a valódit!

Az újság, a rádió a tv napi szinten közvetíti a valódit, ha a Covid halálozási száma alacsony, kikozmetikázzák. Halál, halál, halál: félelemkeltés mesterfokon. Az egyik legfőbb krisztusi parancs a Ne féljetek!. Kevesen tudják, hogy a Bibliában minden napra van egy Ne féljetek! parancs. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell félni ellenségünk, de azt igen, hogy nem szabad félelemben élni az életünket.

A politika mindenhol a félelemkeltés eszközét használja.  Huszonötször kevesebben haltak meg világviszonylatban a Covid-19 következtében, mint az A-típusú infuenzában. Azt, hogy a tavalyi évtől mennyi az influenza áldozatainak száma, nem tudjuk, mert nem vizsgálták. Lehet, hogy annyian haltak meg ebben is, mint covidban, csak nem szóltak róla a hírek. Meg is jelölnek bennünket - valaha sárga csillaggal, most a maszkkal. Mesélt az ismert praktikákról a textil maszkokat illetően, jól használva hiába tölti be funkcióját, pénztárcabarát  és még a környezetet sem szennyezi feleslegesen, de nálunk - jelenleg, az FFP2 kötelezősége miatt – használhatatlan.

A karanténnak a középkor idején még volt létjogosultsága, nagyon hatékony eszközként működött, de a mai modern világban már megvalósíthatatlan. Immunrendszerünk védelmében a levegő létfontosságú – óránként 10 mély levegővételre lenne szükség elhasználódott levegőjű tér esetében. A szabad levegő a kovid időkben aranyat ér. Sokan – főleg a férfiak – a karantén alatt, a stresszoldó plusz kalóriákból és a kevés mozgásból kifolyólag meghíztak. Fontos tudni, hogy a pocak a rekeszizmot felnyomva csökkenti a légzőfelületet. 

A Covid-vírust nem ismerjük még eléggé. Sokat tudunk már róla, de igazán nem ismerjük. Ha az ellenséget nem ismerjük, hogyan lehet felkészülni a védelemre?

Ha megkérdeznék, melyik védőoltást ajánlaná: azt, amelyikben tapasztalat van már, ez pedig a teljes elölt vírust egyedüliként tartalmazó kínai oltás. Értékeli, hogy megadatott neki a választás lehetősége. Az új technológiákkal előállított, EU-szerte előnyben részesített oltások egyikének sem ismerjük a hosszútávú következményeit. A részletekért a Kovidháború c. legújabb könyvét ajánlotta, amiben arról ír, mit tegyünk, hogy ne kapjuk meg a fertőzést. A legfontosabb titkot elárulta: lehet ellene védekezni. Szerinte a Covid elleni harcban az 5 fegyver: a tiszta levegő, a tiszta víz, a tiszta táplálék,a tiszta lelkiismeret és a mozgás. Ezek az erős immunrendszer alappillérei és a kovid ellenségei. Már csak az a művészet, hogy mindezt be is tudjuk biztosítani magunknak.

Dr.Papp Lajos
Fotó: Molnár Gabriella
Együttműködés a NASA-val

Mesélt még arról, hogy a 2030-ra tervezett Marsra szállás kapcsán felkereste őt a NASA professzora. A témával kapcsolatban a legnagyobb probléma a táplálék, a víz és a szív. Az űrállomásra felküldött űrhajósok szíve egy év múlva felmondja a szolgálatot, az ottani körülmények között nem a földi légkörhöz szokott módon működik az emberi szív. Magán is teszteli a professzor – 5 infarktus és 9 szívműtét után – az emberi szervezet élelemgazdálkodási képességeit.

Azt illetően folynak jelenleg a kísérletek, vajon mennyi élelem szükséges egy 4-5 tagú legénység 2-2,5 évnyi Mars-expedíciójához.

Maga is keresi a választ. Bejárta a magyar zarándokutat, a Pálosok szent helyeit érintő 560km hosszú távját. Kenyéren és vízen tette ezt meg, 2,4 kg kenyérrel 18 nap alatt, 10 kg zsírt elégetve. 64-en indultak, négyen értek célba, a 3 középkorú férfi kétszer járta meg El Camino-t, naponta 5-6-szor ettek és 7-8 liter vizet ittak. Ezzel szemben a doktor úr szervezete 1l víznél többet soha nem használt el és pedig azért nem, mert az elégetett zsírból az energián felül kémiai vizet is előállított. A NASA professzora is végez magán hasonló kísérleteket – 2 éve nem iszik vizet, de disznószalonnát fogyaszt.  

Óva intett a koleszterincsökkentő gyógyszerektől. „Ha a koleszterinszint nem éri el a 10-et, eszükbe ne jusson bevenni!”. Évek óta harcban áll a gyógyszercégekkel, de érdekes módon még egyik sem merte beperelni állításaiért, ugyanis be tudja bizonyítani igazát. Svédország az egyedüli, amely ellenállt a gyógyszergyártók nyomásának és ott ez a 10-es szint a koleszterin határértéke. Európába minden más államában már 5,2 körüli érték esetén az orvos írja a koleszterincsökkentő pirulát.

A japán orvosok gyilkosoknak nevezik azokat, akik a koleszterinszint emelkedésre gyógyszert írnak.

Elismert tény, hogy hatástalanok, ellenben garantált cukorbetegséget okoznak. Mint elmondta, nem engedheti meg magának, hogy akadémiai doktorként tudományos cikkek halmaza által alá nem támasztott dolgokat állítson. Hangsúlyozta, a felesleges kilóktól való megszabadulás fontosságát – példaként felhozva, hogy előző látogatásához képest maga is 20 kg-tól szabadult meg. Az évezredes tapasztalásra alapozva, a rendszeres böjt gyakorlását ajánlotta még, rengeteg szabad levegőn való tartózkodással. Légzésterápia, immunvédelem – ezért tegyünk meg mindent.

Dr.Papp Lajos
Fotó: Molnár Gabriella
Várnai Zseni versével búcsúzott hallgatóságától

Az előadás végén válaszolt a feltett kérdésekre, majd Várnai Zseni Szolgálj szívem! c. versével búcsúzott hallgatóságától, megválaszolva még a kíváncsi hallgatók által feltett kérdést öltözetét illetően. Elárulta, hogy ruhája tudatos választás eredménye, a 14 esztergomi oroszlán erős szimbólum, ezzel is üzenünk. Őseink üzenetét kell tovább adni, így volt ez sok ezer éve és lesz is, míg magyar él a Földön.

Papp Lajos
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék