2018. október 3., 13:48

Az idei volt az eddigi legerősebb szezon Kurincon

Rendkívül jó szezont tudhat maga mögött a Rimaszombathoz közeli kurinci üdülőövezet. Az idén nyáron több mint 60 ezer fizető vendéget regisztráltak a fürdőkomplexumban. Tavaly ez a szám mintegy ötezerrel kevesebb volt.

kurinc_strand.jpg

Az idei látogatottság rekordot döntött, az önkormányzat pedig ennek köszönhetően 300 000 euró bevételre tett szert - tájékoztatta Jozef Šimko polgármester a TASR állami hírügynökséget.

 „Ez a legjobb év, mivel idén volt a legmagasabb a látogatók száma az üdülőövezet megnyitása óta” – mondta Šimko, hozzátéve: már épül az új csúszda és a hozzá tartozó medence. A munkálatokat a terv szerint még a jövő nyári szezon előtt befejezik.      

Az idei év egyik újdonsága az volt, hogy nagyobb teljesítményű szivattyúval látták el a geotermikus furatot. A szivattyút mélyebbre tolták, ennek köszönhetően mintegy másfél fokkal melegebb vizet nyertek. További újítás volt, hogy kivilágították a kerékpárutat, amely a városból vezet Kurinc településrészbe, de számos egyéb újdonsággal (könyvkuckó, új játszótér, szörfkölcsönzés) próbálták vonzóbbá tenni az üdülőövezetet.

A látogatottsági rekord részben ezeknek is, és minden bizonnyal a nyári kánikuláknak, a strandolni vágyók számára kedvező időjárásnak is betudható. A legtöbb látogatója augusztus negyedikén volt a kurinci Zöld Víz Üdülőövezetnek, amikor csaknem 3300 vendéget regisztráltak, de a hosszan tartó augusztusi hőhullám során több olyan nap is volt, amikor a vendégek száma meghaladta a háromezret.

A polgármester elmondása szerint a jövőbeni tervek között szerepel egy hullámmedence kiépítése, illetve egy másik geotermikus furat kialakítása, mivel a jelenlegi már nem lesz elegendő a fürdő bővítése miatt. Az önkormányzat egy fedett medence építését is kilátásba helyezte, amelynek köszönhetően a komplexum egész évben nyitva tarthatna, s így tovább növelhetné látogatottságát és a város bevételi forrásait.

Megosztás