Az év kiállítása Komáromban: A csehszlovák hajóépítés 100 éve

Nagy Miskó Ildikó 2019. november 08., 20:39

A kassai székhelyű Szlovák Műszaki Múzeum részlegeként működő pozsonyi Közlekedési Múzeum A csehszlovák hajóépítés 100 éve elnevezésű vándorkiállítása november 8-án nyílt meg a Duna Menti Múzeum Nádor utcai főépületében. A tárlat a Műemlékek és múzeumok című szlovák folyóirat szerkesztőbizottságának döntése alapján elnyerte A 2018-as év kiállítása megtisztelő címet.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A nagy érdeklődésnek örvendő tárlatnyitón Ľuboš Kačírek docens, a pozsonyi Közlekedési Múzeum igazgatója, valamint munkatársa, Martin Goduš, a kiállítás kurátora, továbbá Varga Tamás, Komárom alpolgármestere és Magyarics József, a hajógyárat jelenleg üzemeltető SAP Részvénytársaság elnöke is megjelent. A műsort a Komáromi Művészeti Alapiskola szolgáltatta.

Csütörtöky József, a Duna Menti Múzeum (DMM) igazgatója kétnyelvű köszöntőjében elmondta: a tárlat anyagát először tavaly Pozsonyban mutatták be, s örvendetesnek tartja, hogy most azt a szlovák hajóépítés hajdani Mekkájában is sikerül a nyilvánosság elé tárni. Az esemény sajátos főhajtás az egykori hajóépítők munkája előtt, amellyel világszerte öregbítették Komárom hírnevét.

Képgalériánk:
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Ľuboš Kačírek igazgató bevezetőjében kiemelte: Komárom volt az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb kikötővárosa. Felhívta a figyelmet arra, hogy az általa irányított múzeumban kiállították a műemléknek számító Šturec vontatóhajót, amelyet szintén Komáromban gyártottak. Azt is elárulta, hogy a szlovákiai Műemlékek és múzeumok című folyóirat szerkesztőbizottsága „A 2018-as év kiállítása“ díjjal jutalmazta A csehszlovák hajóépítés 100 éve elnevezésű tárlatukat, amelynek a fővárosinál szerényebb változata február 22-ig látható a DMM-ben. Mivel Pozsonyban az itteninél nagyobb kiállítótér állt rendelkezésükre, ott a korabeli tervező műhelyek rekonstrukciója is megvalósulhatott.

Vanya Péter, a DMM történésze elmondta: Komárom történetében mindig nagyon fontos szerepet játszott a Duna és a Vág, valamint a folyami személy- és teherszállítás és a harcászati eszközök vontatása. Noha a komáromi hajógyárban már bő 120 éve gyártanak úszóműveket, a tárlat létrehozásának apropója Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulója volt, ezért az a (cseh)szlovák hajóépítés 1918-2018 közti történetét mutatja be - tette hozzá.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Az is elhangzott, hogy Komáromban a modern kori hajóépítés kulcsdátuma az 1898-as esztendő, az Erzsébet-szigeten ugyanis akkor nyitotta meg hajójavító műhelyét a Magyar Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság (MFTR). A komáromi hajógyár az 1. és a 2. csehszlovák köztársaság idején is az ország hajóépítésének központja volt, s ez a helyzet 1993 után sem változott meg. A gyár 1919-től a csehszlovák ipar érdekeit szolgálta, 1923 és 1938 között pedig azt a Škoda-művek vállalat bérelte az államtól. Ott az 1. bécsi döntésig hajók sora bel- és külföldi piacra egyaránt készült. Azok közül leghíresebb a Šturec nevű vontatóhajó volt. Gyártottak hajókat az Egyesült Királyság, Kína és a Dél-afrikai Unió részére is.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A csehszlovák, illetve a komáromi hajógyártás történetének legnagyobb fellendülése a II. világháborút követő időszakban következett be. A gyárat Szlovák Hajógyár névre változtatták, s egy új üzemmel is bővítették. A legtermékenyebb időszakban a személy- és teherhajók többsége a Szovjetunió részére készült. Külön kiemelendők az 1970-es években épített OL 400 típusú személyszállító hajók, amelyek akkoriban világviszonylatban a legnagyobb folyami kabinos személyhajóknak minősültek. A 20. század vége felé tengeri hajókat is gyártottak a városban.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Az egyedi kiállítás célja a csehszlovák, illetve szlovák hajóépítés eredményeinek összefoglalása, a korabeli technikai eredmények és az egyedülálló hajóépítési rekordok bemutatása. Mindezt eredeti dokumentumok, felnagyított fényképek és méretarányos hajómodellek segítségével igyekszik elérni. Az igényes kivitelezésű tablóknak köszönhetően a látogatók a hajótervezés és - építés kulisszáiba is betekintést nyernek.

Képgalériánk:
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

0 HOZZÁSZÓLÁS