cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. július 19., 16:50

Az eső sem tudta elmosni az Éberhárdi Nyarat - Videóval, képekkel

Annak ellenére, hogy az égiek nem voltak kegyesek és óriási felhőszakadás mennydörgés zúdult Éberhárdra, vasárnap délután megtartották az Éberhárdi Nyár fesztivált. A szakadó esőben is kitartó „keménymagot” a Három királyok formáció két tagja, valamint a Tihanyi Vándorszínpad művészei, Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba szórakoztatta.

Éberhárdi Nyár
Galéria
+6 kép a galériában
Vadkerti Imre és Derzsi György
Fotó: Neszméri Tünde

A Csemadok Szenci Területi Választmánya és a Csemadok Éberhárdi Alapszervezete szervezésében került sor az Éberhárdi Nyár fesztiválra július 18-én, vasárnap. A program szerint az éberhárdi vadászház színpadán a Három királyok együttes, valamint a Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba művészházaspár alkotta duó lépett volna színpadra egész estés műsor keretén belül. Éberhárdra azonban közvetlenül a fesztivál kezdete előtt óriási vihar, felhőszakadás zúdult, így a koncertek egy és fél órás csúszással kezdődtek el a vadászlakban, a kitartó „keménymag” előtt. A vadászlakba be sem fért az összes néző, így többen az eresz alatt, az ablakból figyelték a  műsort, viszont a jó hangulatnak ez sem szabott gátat.

Cséplő Ákos felvétele: Éberhárdi Nyár fesztivál

A Vadkerti Imre, Kovács Koppány és Derzsi György alkotta A három királyok formációból végül két király, Vadkerti Imre és Derzsi György tudott csak színpadra állni a kialakult időjárási viszontagságok miatt. A gútai oroszlán és Derzsi György jó hangulatú, rövidített műsort adtak, és megígérték, hogy az együttes teljes felállásban az ősz elején visszatér, megtartja az elmaradt koncertet.

Tihanyi Tóth Csaba és felesége, Bognár Rita zenés műsorára azonban teljes egészében sor került. A művészházaspár a Szenes-show keretén belül Szenes Iván slágereivel szórakoztatta a közönséget, kedves, szeretettel teli előadásban. Tihanyi Tóth Csaba, akit a nagyközönség a napokban 23 év után véget ért Barátok közt sorozat Novák Lacijaként is ismer, elmondta portálunknak, a Szenes-show egy újdonság a Tihanyi Vándorszínpad kínálatából, sikerült kiadniuk egy Szenes Iván Slágeralbumot is, így a közönség CD-n is meghallgathatja az előadást.

Éberhárdi Nyár
Bognár Rita, Tihanyi Tóth Csaba
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A művész úr mosolyogva mesélt arról, hogy már a határon való átkelés is izgalmasra sikeredett, hiszen nem tudták, hogy be kell regisztrálni az e-határ rendszerbe, így meg kellett győzni a határon ellenőrző hatóságokat, hogy beengedjék őket Szlovákiába. Az éberhárdi felhőszakadás apropóján hozzátette, örültek annak, hogy a közösségnek köszönhetően rugalmas és jó megoldást találtak arra, hogy szórakoztathassák a közönséget, hogy az emberek jól érezhessék magukat. A művész elmondta, a fő profiljuk mindig a musical és az operett volt, a karantén időszak alatt fogtak bele a táncdal műfajába. Így készült el a Szenes-show, amelyet az éberhárdi közönség is jó szívvel, szeretettel fogadott. Tihanyi Tóth Csaba elárulta, mindig nagyon szívesen jönnek a Felvidékre szerepelni, hiszen nyitott szívű, értő magyar közönség várja őket.

Az Éberhardi Nyár rendezvényről, a szervezőkkel készített beszélgetést a Magyar7 hetilap következő számában olvashatják.

Éberhárdi Nyár
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.