2023. november 15., 11:08

Az érkező vonat elé hajtott, nem élte túl az ütközést

Kedden nem sokkal 20:00 előtt halálos kimenetelű baleset történt Csörgő (Čerhov) vonatállomása közelében, a Tőketerebesi járásban.

Halálos baleset
Fotó: Kassai Rendőrség Facebook-oldala

A Volkswagen típusú személygépkocsi Velejte (Veľaty) község felől érkezett, mikor lassítás nélkül a sínekre hajtott, és a menetrendszerinti vonattal ütközött.

Az érintett állomáson sorompó és fényjelzés is figyelmeztet az érkező vonatra, a sofőr valószínűleg ezt figyelmen kívül hagyta”

– áll a rendőrség közleményében.

A vonaton 15-en utaztak, közülük senki sem sérült meg, az autó 58 éves sofőrje azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A mozdonyvezetőnél alkoholtesztet végeztek, az eredmény negatív lett. Az, hogy a vétkes sofőr fogyasztott-e alkoholt vagy más tudatmódosító szert boncolás után fog kiderülni.

A helyszínelés idejére az érintett szakaszon felfüggesztették a vonatközlekedést, a közúti forgalmat a rendőrök irányították”

– tájékoztatott Lenka Ivanová, a Kassai Rendőrkapitányság szóvivője.

A baleset részleteit a tőketerebesi rendőrség bűnügyi osztálya vizsgálja.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.