2021. július 16., 08:23

Az elkerülőút megépítésének elhalasztása ellen tiltakoztak a vágsellyei autósok

Csütörtök délután ismét lassú haladással tiltakoztak a várost elkerülő út megépítésének elhalasztása ellen a vágsellyei autósok.

Vágsellye
Fotó: TASR
Múlt héten a tudomásunkra jutott, hogy a Szlovák Útkezelő Társaság leállította a vágsellyei elkerülőútra kiírt közbeszerzést. Csalódottak vagyunk a döntés miatt, ezért minden, az elkerülőút kiépítéséhez kötődő akciót támogatni fogunk"

- közölte a városi szóvivő. Az építkezést évek óta halogatják.

Vágsellye polgármestere, Jozef Belický kijelentette: az önkormányzat  minden lehetséges törvényes eszközzel élni fog, hogy mielőbb elkezdődjön az elkerülőút megépítése.

Vágsellyének szüksége van az elkerülőútra. Naponta több mint 28 ezer autó halad át a városon"

- figyelmeztetett a polgármester, hozzátéve: a megnövekedett forgalom miatt nagyon rossz állapotba került az 1977-ben épült, a városközpontot Vágvecse  városrésszel összekötő híd. 

Az SSC július elején állította le a szóban forgó közbeszerzést. A lépést azzal indokolta, hogy a vágsellyei elkerülőút projektje lekerült az Integrált Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló nemzeti projektek listájáról, aminek következtében elveszett a megrendelés pénzügyi fedezete is. Az SSC 2022-ben készül újra pályázni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.