2019. december 5., 13:56

Az életéért küzd egy négyéves kisfiú

A Főügyészség is figyelemmel kíséri annak a négyéves kisfiúnak az esetét, akit apja annyira megvert, hogy jelenleg is a besztercebányai kórházban küzd az életéért. A brutális apa rácsok mögé került. Az eset margójára tartozik, hogy az illetékes hivatalok tavaly már gyermekkínzás gyanúja miatt ellenőrzést folytattak a családnál, eredménytelenül.

támadás, verekedés, ököl
Fotó: Pixabay

A mindössze négyéves gyermek egy éve is kórházba került, már akkor is felmerült a gyermekkínzás gyanúja, de  nem sikerült bizonyítani. A Markíza tévé értesülései szerint a breznóbányai munkaügyi hivatal jelentette fel a gyermek apját.

A kisfiú nagyanyja már akkor azt kérte a bíróságon, hadd gondoskodhasson ő a kisfiúról, s egy ideig nála volt elhelyezve.

Később a járásbíróság úgy döntött, hogy a gyermeknek vissza kell térnie szüleihez. Az ugyanis, hogy az apja kínozta, nem nyert bizonyítást.

Súlyos agysérüléseket szenvedett

A szlovák Főügyészség kikérte a Breznóbányai Járásbíróságtól a gyermekkínzási ügy idei és tavalyi dokumentációját és utasította az alárendelt ügyészségeket az eset megfigyelésére, s maga  Főügyészség is felügyeleti tevékenységet folytat az ügyben, tájékoztatott a Főügyészség szóvivője.

A négyéves kisfiú egy borzalmas verés után került kórházba, hatalmas véraláfutásokkal és agysérüléssel. Két műtétet is végrehajtottak rajta, nagyon súlyos az állapota.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.