2021. március 9., 16:04

Autós demonstráció volt hétfőn Vágsellyén, megbüntethetik a résztvevőket

Büntetést szabhat ki a rendőrség azokra a járművezetőkre, akik rész vettek a vágsellyei elkerülőút megépítéséért szervezett forgalomlassító demonstrációban. A város lakosai hétfőn délután fejezték ki így nemtetszésüket, amiért az építkezés elmarad.

Fotó: TASR

Dajana Hanesová, a város szóvivője közölte, a rendőrség feloszlatta a demonstrációt „Értesüléseink szerint néhány emberrel példát akarnak statuálni, büntetést kiszabni rájuk, amiért a rendkívüli helyzet idején tüntetésen vettek részt" - mondta Hanesová.

A rendőrség nem kommentálta az ügyet.

A rendőrség videófelvételeket készített, ezek alapján megállapítható, melyik sofőr követett el törvénysértést"

- mondta a TASR hírügynökségnek Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vágsellyeiek évek óta küzdenek az elkerülőút megépítéséért, és felháborodtak, amikor kiderült, hogy az építkezés elmarad.

Évtizedek óta tervezik az útépítést. Az állam több mint hétmillió eurót különített el a telkek megvásárlására. A földterületeket megvették, kivéve egy parcellát, ennek a tulajdonosa miatt áll a projekt”

– mondta Tölgyesi Róbert, a város alpolgármestere.

Danica Lehocká alpolgármester szerint is tarthatatlan a helyzet Végsellyén. „És nemcsak az állandó forgalmi dugók miatt, mert a város hídja is rossz állapotban van” – mondta Lehocká.

Hanesová tájékoztatása szerint a vágsellyeiek tiltakozását a környező települések polgármesterei is támogatták.

Megosztás
Címkék