2019. június 28., 18:44

Átadták a felújított várhosszúréti óvodát - KÉPGALÉRIÁVAL

Várhosszúréten 2019. június 28-án ünnepélyes keretek között átadták a magyar állami támogatásból felújított óvoda épületét.

A felújított várhosszúréti óvoda átadása
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergő

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 28,5 millió forinttal, vagyis megközelítőleg 88 ezer euróval támogatta a felújítást. A munkálatok 2018. július 1-jén kezdődtek el az ablakok cseréjével, és 2019. április 30-ig tartottak. Eközben egyebek mellett megújult a tető, leszigetelték az épületet, amely új vakolatot is kapott, tornatermet létesítettek a gyerekek számára, felújították az ebédlő padlóját, kiegészült a konyha felszerelése, valamint új tető került a bejárat fölé és megújult a kinti járda.

A megújult épületet – amelyet gróf Andrássy György építtette az 1820-as években – az óvodások tanévzáró ünnepségét követően adták át, a szalagot Borsodi József alpolgármester és Cziprusz Zoltán, a Magyar Közösség Pártja Besztercebánya megyei képviselője vágta át.

Szekeres Ildikó, az óvoda vezetője örömét fejezte ki, hogy sikerült felújítani az intézményt. Elmondta, egy évtizeddel ezelőtt 8-10 körül mozgott az óvodások száma, amely azóta folyamatosan emelkedett, napjainkra stabilan 15 fő fölé. Az idei tanévben 17-en látogatták az óvodát, s jövőre a számuk növekedni fog, szeptembertől 20 lesz a létszám. „A mi életünkben az óvoda azt jelenti, hogy megőrizzük a magyarságunkat. (...) Megmaradunk itt, a saját kis környezetünkben, magyar ajkú emberek között magyar hagyományokat ápolva” – fogalmazott az igazgatónő.

Fotó:  Fábián Gergő

A felújított várhosszúréti óvoda átadása
+13 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!