2022. augusztus 13., 19:45

Asztalitenisz csarnok épült Nemeshodosban - KÉPEKKEL

Ünnepélyes keretek között adták át az új asztaliteniszcsarnokot Nemeshodosban, amely a helyi asztalitenisz csapat számára remek helyszínt biztosít a gyakorlás és a versenyek megtartására.

Nemeshodosi asztalitenisz csarnok
Fotó: Reczai Lilla

Nemeshodos község büszkén állíthatja, hogy asztaliteniszben szinte verhetetlen és sportteljesítményei világhírűvé váltak.

A nemeshodosi férfi asztalitenisz csapat az utolsó tíz évben hét országos bajnoki címet szerzett. Erre nincs példa Szlovákia történelmében.
Nemeshodosi asztalitenisz csarnok
Fotó:  Reczai Lilla
Hodosban a hatvanas évektől működik az asztalitenisz-szakosztály, s mondhatni, a kemény munka gyümölcse érett be a csarnok megépülésével.

Két éve működik, de idén indult először a női csapat is az Extraligában. Természetesen a fiatal utánpótlás is adott. A legmagasabb szintet iráni, szlovákiai, magyarországi játékosok biztosítják, de az egyesület tagjai között szerepelnek helyi és a környező falvakból származó sportolók is – tette hozzá Kmeť Jozef edző.

Nemeshodosi asztalitenisz csarnok
Fotó:  Reczai Lilla

– Hodos község számára ez az új létesítmény nagy dolog, hiszen végre saját épülettel, gyakorlóteremmel rendelkezik a sportegyesület. A hodosi klub 2019-ben megnyerte a közép-európai kupát (kétszeres szuperliga bajnokok), amelynek közvetítését a helyi lakosok együtt nézték a tévében.

Régen dédelgetett ígéretemet tartottam be a csarnok megépítésével, mert valóban megérdemlik a sportolók, keményen dolgoznak és minden alkalommal erősítik Hodos község hírnevét

– nyilatkozta Balódi László polgármester, aki nagyon büszke a nemeshodosi asztaliteniszezőkre.

Nemeshodosi asztalitenisz csarnok
Fotó:  Reczai Lilla
A létesítményt pályázat segítségével tudták tető alá hozni, amelynél 50%-os önrészt kellett vállalnia a település önkormányzatának. 2021-ben kezdték meg a munkálatokat, igaz, nem kevés erőfeszítést igényelt a község részéről a sportcsarnok megépítése. Az épület fő konstrukciója szendvicspanel, a lelátó ötven főt tud kényelmesen befogadni. Az építmény előtti teret fokozatosan zöldítik és a túlsó oldalon a gyerekek számára játszóteret szeretnének kialakítani, hogy a családok együtt tudják élvezni a meccseket.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.