2021. május 20., 12:49

Ásványok útja – Tematikus gyerektábor Rozsnyón

Ásványok útja címmel napközis tematikus nyári tábort szervez 5-9, illetve 10-13 éves gyerekeknek a Rozsnyói Bányászati Múzeum.

Rozsnyói Bányászati Múzeum, Múzeumok éjszakája 2019, Sentinel Élményközpont
Fotó: Fábián Gergely

A tematikus napok alatt a gyerekek megismerkedhetnek Gömör bányászatának történelmével, mégpedig interaktív múzeumpedagógiai eszközök és az élményalapú tanulás útján. A múzeum meg szeretné ismertetni a résztvevőket a bányászat fejlődésével, a középkortól napjainkig, különös figyelmet fordítva az ásványok szállításának módjaira.

A tábor programját a résztvevők korához igazítják. Vetítenek majd dokumentumfilmet, lesznek különféle workshop-ok, amelyek interaktív játékok útján mutatják be a bányászatban használatos technikákat, de nem maradnak ki a kirándulások sem, amelyek során a bányászattal kapcsolatos helyszíneket, műszaki és kulturális emlékeket keresnek majd fel, például a csucsomi bányászati tanösvényt vagy az Etelka kohót Alsósajón.

A gyerekek megismerkedhetnek a bányaszállítás különféle módjaival, ezek némelyikét átélhetik, ki is próbálhatják a műszaki eszközök autentikus, működő replikáinak segítségével.

_dsc5470.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

Az Ásványok útja – IV. Tematikus gyereknapok című rendezvényt júliusban és augusztusban tartják, az 5-9 éves korosztály számára 2021. július 12-16., illetve július 19-23. között, a 10-13 éves korosztály számára pedig augusztus 2-6. között. Mivel a résztvevők száma korlátozott, a múzeum arra kéri az érdeklődőket, részvételi szándékukat előre jelezzék.

Jelentkezés és további információk Badin Gabriellánál a pedagog.galeria@banmuz.sk e-mail címen és a 0907 769 338-as telefonszámon, illetve Kelemen Juliannánál a pedagog.sentinel@banmuz.sk e-mail címen és a 0908 101 060-as telefonszámon.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.