2024. április 14., 20:12

Árulja a megye a tornaljai volt magyar gimnázium épületét – egyelőre nem kell senkinek

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat árulja a hajdani magyar gimnázium épületét a Hurban utcában Tornalján.

Tornaljai Gimnázium

Az ingatlan értékét a szakértői vélemény alapján 256 ezer euró felett állapították meg, derül ki a pályázati kiírásból, amelyet a megye a hivatalos honlapján tett közzé.

A gimnázium épületének eladásáról még a megye januári ülésén határoztak a képviselők.

A hajdani gimnázium használaton kívüli épületét a megye a többletvagyon kezelési stratégiájának megfelelően elsősorban a megyei intézményeknek, majd az önkormányzatnak és az államnak ajánlotta fel.

Ám a megszólított intézmények egyike sem jelzett érdeklődést az épület bérbeadása vagy tulajdonba vétele iránt.

„Fontolgattuk az épület megvételét is azzal a céllal, hogy lakóházzá alakítsuk át, de a jelenlegi instabil pénzügyi helyzetben és a következő évek homályos kilátásai okán a városi képviselő-testület úgy döntött, hogy nem vásárolja meg az egykori gimnázium épületét” – fogalmazott a TASR-nek Tornalja polgármestere, Győrfi Erika még tavaly októberben.

A szakértői vélemény alapján az ingatlan értékét 256 253,24 euróban határozták meg. Az épület megvásárlása iránt érdeklődők április 25-ig küldhetik el ajánlataikat a megye címére.

„A pályázat eredményéről értesítést küldünk minden résztvevőnek a pályázat kiírásától számított 90 napon belül” – magyarázta a megye.

A volt gimnázium épülete 1958-ban épült. Az eredetileg ötemeletes épületet 2004-ben újították fel, amely során egy kétszintes felépítményt is hozzáépítettek. Az épület 2018-ig oktatási célokat szolgált.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.