2020. szeptember 27., 16:05

Anna Zemanová, az SaS képviselője menti meg a Csallóközt?

Szlovákia szempontjából kulcsfontosságú kérdés a Csallóköz jövője, fogalmazott Anna Zemanová, az SaS parlamenti képviselője. 

Fotó: Reczai Lilla

A politikus elmondta, a Csallóköz környezetvédelmével foglalkozó projektjéhez mintegy harminc javaslat futott be. Főként az ivóvízkészlet megóvására koncentráló javaslatcsomag megvalósításához Zemanová szerint EU-s források is rendelkezésre állnak majd.

Számos különböző panasz jutott el hozzám. November végéig ezeket kielemezzük, majd tartunk egy konferenciát szakemberek részvételével.

- közölte Zemanová, hozzátéve, ezen a konferencián tervezik majd bemutatni az egyes rendelkezéseket, óvintézkedéseket. A kormány elé csak az alaposan kidolgozott, szakemberek által is jóváhagyott tervek kerülnek majd. 

Nem csak szakemberek, számos civil ember, illetve polgármester is hozzájárult a projekthez, hangsúlyozta a képviselő. Több elképzelés érkezett például a vereknyei illegális szemétlerakat felszámolásával kapcsolatban, de az emlékezetes atrazin-szennyezésről is érkezett néhány érdekes észrevétel.

Zemanová még június elején indította el a Csallóköz "megmentésére" irányuló nemzeti projektjét, az ehhez kapcsolódó ötleteket nyár végéig küldhették el a környezetvédelmi szakemberek, helyi településvezetők, sőt aggódó civilek is.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!