2022. december 27., 13:40

Angyali koncerttel őrzik a vágai hagyományokat

Csodaszép, lélekmelengető karácsonyi koncertet adott Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid és Jánoska Tibor a Mátyusföldön. Az akusztikusok Vágán és Nemeskajalon zenéltek a karácsonyi ünnepkör zárónapján, elhozván az angyal üzenetét a kis falvakba.

Vága, Vadkerti
Galéria
+2 kép a galériában
Ünnepi koncertet adtak Vágán a felvidéki akusztikusok
Fotó: Szomolai Andrea

Vágán már hatéves hagyománya van annak, hogy Vadkerti Imre és barátai koncertet adnak a karácsonyi ünnepek alkalmából – árulja el az ötletgazda, Nyári Mihály. Ezúttal a felújított vágai templom adott otthont a karácsonyi koncertnek december 26-án. Vadkerti Imre korábban elárulta portálunknak, a szentestére sosem vállal koncertet, a karácsonyi ünnepnapokon azonban kivételt szokott tenni. Az egyik ilyen kivétel éppen Vága, ahová mindig szívesen érkeznek játszani, énekelni. Vágán a koncertet követően karácsonyi vendéglátás is szokott lenni, ez sajnos az idén elmaradt, mert a zenészek egy másik koncertre igyekeztek a közeli Nemeskajalra – tett hozzá Nyári Mihály, aki elárulta, nagy rajongója Vadkerti Imrének és barátainak, közel 125 koncertjükön vett már részt.

A szépen felújított és pompás karácsonyi díszbe öltöztetett vágai templom színültig megtelt nézőkkel, nem csak Vágáról, hanem a régió más falvaiból is érkeztek rajongók, hogy együtt töltsék a karácsony másnapját kedvenc énekeseikkel.

A koncertet a Csemadok helyi alapszervezete rendezte, a jelenlevőket a szervezet elnöke Andrisák Viola köszöntötte.

Ennek a koncertnek a célja, hogy örömet okozzunk és örömet hozzunk a szívükbe, hogy a helyi karácsonyi tradíciók megmaradjanak az emberek szívében”

– mondta Andrisák Viola.

Vága, Vadkerti
Ünnepi koncertet adtak Vágán a felvidéki akusztikusok. Andrisák Viola, a Csemadok vágai alapszervezetének elnöke köszönti a nézőket
Fotó:  Szomolai Andrea

A koncerten elhangzottak a híres klasszikusok: a Kell ott fenn egy ország, a Ki szívét osztja szét, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva a Micimackó és a Száncsengő, valamint Zsapka Attila előadásában a népszerű megzenésített versek.

Vadkerti Imre a készülő saját albumáról is játszott egy olyan dalt, amely a magyarság összetartozását, a közösség és a barátság fontosságát hangsúlyozza. Elárulta, a közelmúltban járt Erdélyben a Titán zenekar vendégelőadójaként, ott találkozott az Angyal című zeneszámmal, amelyet a felvidéki rajongók először Vágán hallhattak az énekes előadásában.

Vága, Vadkerti
Ünnepi koncertet adtak Vágán a felvidéki akusztikusok. Színültig megtelt a felújított vágai templom
Fotó:  Szomolai Andrea

„Az angyalt arra kérik ebben a szövegben, hogy hozzon olyan békét, amelyből mindenkinek jut. És jó az, ha béke van, mert akkor mi is találkozhatunk a szeretett közönségünkkel, és zenélhetünk együtt” – mondta Vadkerti.

A vágai koncertet a magyar Himnusz közös éneklésével zárták.

Vága, Vadkerti
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.