2022. november 17., 17:24

Andruskó Imre a Szövetség Nyitra megyei tanácsának új elnöke, tárgyalásokat folytatnak Branislav Becíkkel

A Nyitra Megyei Önkormányzat alakuló ülésére november 28-án kerül sor, de ettől függetlenül a Szövetségen belül már eldőlt az, hogy a magyar párt Nyitra megyei tanácsának munkáját ezentúl annak új elnökeként Andruskó Imre, a komáromi Selye János Gimnázium igazgatója irányíthatja. Ő a „szövetséges" képviselőjelöltek közül e megyében a legtöbb, összesen 13 843 szavazatot kapta az október 29-i megyei választásokon.

Andruskó Imre a Szövetség Nyitra megyei tanácsának új elnöke, tárgyalásokat folytatnak Branislav Becíkkel
Médialapozó
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Andruskó Imre a Szövetség eddigi megyei frakcióvezetőjével, Farkas Ivánnal egy sajtótájékoztatón
Andruskó Imre a Ma7-nek elmondta: az elmúlt fél évben Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere vezette a Szövetség Nyitra megyei tanácsát.
Elégedettek voltunk a pártunk első megyei tanácselnökének a tevékenységével, és senki semmiféle nyomást nem gyakorolt rá annak érdekében, hogy lemondjon. Ezúton is köszönjük az eddigi munkáját! Október 29-én újraválasztották őt Tardoskedd polgármesterévé. Ami pedig a Nyitra megyei végeredményt illeti: a megyei tanácsunk az ő vezetésével, a választások előtt két nagyon fontos, helyes döntést hozott. Egyrészt a Szövetség a megkeresések ellenére nem lépett koalícióra más pártokkal, kizárólag a saját jelöltjeit indította a megyei választásokon, másrészt nem támogattuk más pártok megyeelnökjelöltjét, inkább Csenger Tibor személyében saját megyeelnökjelöltet indítottunk“

– fejtette ki Andruskó Imre.

Mindennek köszönhetően a Lévai és a Vágsellyei járásban is nagy sikert értek el, akárcsak a Komáromi járásban és a Párkányi körzetben.

Bár az eddigi 12 megyei képviselőnk helyett újabban 18 lett, de sajnos, az Érsekújvári körzetben korábban és most sem sikerült elég vokshoz jutni, ami a Párkányi körzet korábbi leválasztásának „köszönhető“.

Tóth Marián megyei képviselőjelöltként is indult a Párkányi régiótól leválasztott Érsekújvári körzetben, de ott a szétválasztás miatt egyetlen jelöltnek sem sikerült bejutnia. Úgy érezte, hogy ezért politikai felelősséget kell vállalnia, s az e heti tanácsülésen lemondott a tanácselnöki tisztségéről. Engem pedig azért javasolt az utódjának, mert a megyei választásokon a „szövetséges“ képviselőjelöltek közül a legtöbb, összesen 13 843 karikát kaptam. Javaslatát a tízfős tanács egyhangúan támogatta, vagyis kilencen szavaztak rám, én pedig tartózkodtam, hiszen nem akartam magamra szavazni. Ekképp én lettem a Szövetség Nyitra megyei tanácsának elnöke“ – tájékoztatta a Ma7-t.

Andruskó Imre a Szövetség Nyitra megyei tanácsának új elnöke, tárgyalásokat folytatnak Branislav Becíkkel
Fotó:  Facebook
A Nyitrai Megyei Hivatal impozáns épülete

Majd leszögezte: a Szövetség Nyitra megyei tanácsának legfontosabb időszerű feladata az, hogy koordinálja az egyeztetéseket a leendő megyei elnökkel.

A megyei tanácsunk egy olyan politikai szerv, amelynek ezentúl én vezetem a gyűléseit, de minden esetben kollektív döntéseket hoz. E hetekben az a legfontosabb feladatunk az, hogy a kijelölt delegációnk tárgyalásokat folytasson a leendő megyefőnökkel, Branislav Becíkkel, az eddigi udvardi polgármesteri hivatalában. Eddig két tárgyalásra került sor, melyek során nagyon korrektnek bizonyult, s úgy érzem, hogy jó irányba haladnak a megbeszélések. Elmondta: fontosnak tartja, hogy minden frakcióval egyeztessen, mert összhangban akar dolgozni a megyei képviselőkkel, hiszen egyebeken kívül az évi költségvetés jóváhagyása is rajtuk múlik. A célunk az, hogy ezeken a tárgyalásokon minél jobb eredményeket érjünk el. Nem titok: szeretnénk bekerülni a koalícióba, s ott irányító szerepet betöltteni. Továbbá azt is elérni, hogy a Szövetség adja az egyik alelnököt, akikből eddig négy volt, de akár csökkenhet is a létszámuk. Az alelnökök kijelölése az elnök jogköre. Még semmi nem dőlt el, hiszen a jövő héten folytatódnak a tárgyalásaink, s ezentúl is minden területen kompromisszumra törekszünk“

– magyarázta.

Az új megyei testület alakuló ülésére november 28-án kerül sor. Akkor teszi le az esküt Branislav Becík megyefőnök és az összes megválasztott képviselő. Aztkövetően a Szövetség 18 képviselője majd közösen dönt a párt megyei frakcióvezetőjének és helyettesének személyéről.

Andruskó Imre a Szövetség Nyitra megyei tanácsának új elnöke, tárgyalásokat folytatnak Branislav Becíkkel
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.