2023. január 23., 13:32

Álomesküvő Európa legromantikusabb kastélyában

A Chầteau Bela, vagyis a bélai kastélyszálló nyílt napot tartott az esküvői helyszínt kereső pároknak, akiknek, ha megtetszett a helyszín és a kínálat, le is foglalhatták.

1-belai-kastely-bokor.jpg
Médialapozó
Fotó: Bokor Klára

„Először szerveztük meg az „Ön megálmodott esküvője” rendezvényt. Kastélyunk közismert Szlovákiában, de a határokon túl is. Tavaly elnyertük a „Legromantikusabb kastélyszálló Európában” címet, s most bemutattuk a helyszínt az esküvőjükre készülő pároknak.

A résztvevők kastélytúra keretében megismerkedhettek a kastély történelmével, szétnézhettek a termekben, megtekinthették a szobákat.

Jöttek a kastéllyal együttműködő szolgáltatók is – fotósok, esküvői járműveket kölcsönző vállalkozó, dekoratőr, vőfély, zenészek, de menyasszonyi ruhák is kiállításra kerültek. A vendégek megkóstolhatták borainkat, étkezhettek éttermünkben, képet kaphattak szakácsaink és pincéreink felkészültségéről – mondta el a rendezvényről Tóth Henrietta menedzser.

bélai kastély
Pintér Klaudia Béla polgármestere és Ján Kolkus a kastélyszálló főigazgatója
Fotó:  Bokor Klára

Várta az érdeklődőket Pintér Klaudia polgármester asszony Radvanský Nikolett anyakönyvvezetővel egyetemben. Elmagyarázták az érdeklődőknek, milyen dokumentumok szükségesek a szlovákiaiaknak és a külföldieknek az esküvő zökkenőmentes lebonyolításához. Az anyakönyvvezető elmondta, magyarul és szlovákul tudják biztosítani az esküvőt, ha szükséges, tolmács segítségét is igénybe lehet venni.

Tarható az esküvő kül- és beltérben egyaránt, de a kastély temploma is nyitva áll a katolikus esküvőt kérők előtt.

bélai kastély
A somorjai Kaiszer Jenő vőfély 38 éve kezdte a mulattatást. Három alkalommal már a bélai kastélyban is betöltötte a vőfély szerepét.
Fotó:  Bokor Klára

Jöttek a nyílt napra azok, akik már tudják, Bélán lesz az esküvőjük, de olyanok is, akik még csak gondolkodnak rajta.

Sikeres volt a nyílt nap, nyolc pár miután körbenéztek, le is foglalták az időpontot, úgy megragadta őket a hely szelleme.

Tudunk kínálni időpontot a főszezonban, de azon kívül is, akkor valamivel olcsóbb a szolgáltatás. Érdekesség, hogy ha a hétvége foglalt, sokan a hétköznapokat is bevállalják. A párok 30 százaléka kér templomi esküvőt, a többiek a polgári esküvő mellett döntenek” – fejtette ki Katka Dubecová a kastély esküvőszervezője.

Belái kastély
Tóth Annamária, esküvői dekoratőr
Fotó:  Bokor Klára
3-belai-kastely-bokor
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.