2022. június 9., 15:15

Áll a bál a nagymegyeri fürdő körül

A nagymegyeri fürdő miatt hosszú ideje dúl a harc a polgármester Holényi Gergő és a képviselő-testület, illetve a fürdőturizmussal foglalkozó vállalkozók között. Olyannyira, hogy tegnap este – mivel a polgármester nem hajlandó találkozni a vállalkozókkal – ők viszont szerették volna a levelüket személyesen átnyújtani neki, amelyben a jelenlegi ügyvezető igazgató visszahívását követelik, a házához mentek, hogy átnyújtsák azt neki – a megyeriek egy csoportjával, akik kíváncsiak voltak, hogy a polgármester átveszi-e a levelet. Nem vette.

Nagymegyeri termálfürdő
Fotó: Facebook
Felháborodott szállásadók a polgármester háza előtt

Az előzményekhez tartozik, hogy a polgármester a képviselő-testület által megválasztott Križan Tibor helyére önhatalmúlag kinevezte először Milan Orešanskýt a cég élére, majd nem sokkal később jött az újabb kinevezés, ezúttal is képviselő-testületi határozata nélkül: idén január 30-ától, Lukáš Machala lett a nagymegyeri termálfürdő ügyvezető igazgatója, aki az ĽSNS pártból kivált Milan Uhrík, valamint Milan Mazurek által alapított Republika párt országos tanácsának is a tagja.

Machala kinevezése óta sorra hozza az olyan intézkedéseket, amelyek sem a fürdőturizmusban vállalkozó nagymegyerieknek, sem a fürdő látogatói számára nem jók.

A már meglévő és jól működő szolgáltatásokat megszüntette, és a fürdő gyakorlatilag nem készült fel az idei szezonra, ami bizonytalan helyzetbe hozza a helyi vállalkozókat.

A bírósági döntés megszületett, a polgármester szerint azonban minden rendben van

„Az ügyvezető igazgató, Lukáš Machala jogtalanul van kinevezve, két hete tárgyalta a bíróság az ügyet, és első fokon egyértelműen kimondta, hogy a képviselőknek van igazuk, az ügyvezető igazgató törvénytelenül van kinevezve” – nyilatkozta portálunknak Balázs Péter, a fürdőfelügyelő bizottság tagja hozzáfűzve, mivel Machaláék a döntés ellen fellebbeztek, az még nem emelkedett jogerőre.

Balázs Péter szerint a vállalkozók azt szeretnék, ha a polgármester visszahívná posztjáról a fürdő törvénytelenül kinevezett ügyvezetőjét,

aki olyan intézkedések sorát hozza, amelyek ártanak a fürdőnek, és ezzel a városnak is. „Meg lehet nézni szombat, vasárnap milyen sorok vannak, nem működik az új beléptetési rendszer, két kasszát üzemeltetnek csak, az öltőzőszekrények sincsenek rendbe téve, teljes káosz van a fürdő körül” – fogalmazott fürdőfelügyelő bizottság tagja hozzátévé, egy ügyvéd van a poszton, aki nem ért ehhez, és soha semmi köze nem volt a termálfürdőkhöz, azaz nem odavaló személyről van szó.

A fürdő nem készült fel az idei szezonra, ami miatt jogosan nyugtalankodnak az ebből élő vállalkozók.

Végeztünk egy felmérést is, a fürdőfelügyelő bizottság áprilisban kiment a termálfürdőbe, a látogatásról jegyzőkönyvünk is készült, fényképekkel alátámasztva, hogy abszolút nincs a fürdő az idei szezonra felkészülve,

sem a medencék, sem pedig a technológia viszonylatában” – mondta a képviselő. „Az ügyvezető igazgató lecserélte a feketeórás beléptetőrendszert egy új rendszerre, ami 150 ezer euróba került, és nem működik” – fűzte még hozzá.

nagymegyeri fürdő
Fotó:  Facebook
Hosszú sorok a termálfürdő előtt

„A polgármester nem hajlandó az ügyvezetőt visszahívni, ő elégedett az új helyzettel, szerinte az jól működik. Négyszáz vagy ötszáz ember úgy gondolja viszont, hogy nem jó az új rendszer, ő egyedül meg úgy gondolja, hogy a dolog így rendben van. Azt nem tudom, hogy van-e esetleg más oka annak, hogy így vélekedik” – mondta Balázs Péter, aki szerint a Google rating már reagált a helyzetre,

esett a fürdő minősítése, a közösségi oldalak recenziói szerint a turisták elégedetlenek a szolgáltatásokkal,

az év elején foglalt szállásokat pedig el kezdték visszamondani a megrendelők. „Az ügyvezető már most nagy károkat okozott, és még nem vagyunk a főszezonban” – fűzte még hozzá a képviselő.

Varga Albin városi képviselő, a szállásadók szövetségének tagja szerint csak a levelüket szerették volna a polgármesternek átadni, ami végül a polgármesteri hivatalban ma sikerült.

Tegnap este a polgármester nem vette át a levelünket, és nem jött el az ülésünkre sem, pedig ő a nap 24 órájában polgármester,

így ma reggel bevittük a levelet a polgármesteri hivatalba, ahol nem tartózkodott, mint utóbb elmondta, a rendőrségen tett feljelentést ellenünk, mert bántottuk a családját, ami rágalmazás” – mondta Varga Albin hozzáfűzve, a polgármester rájuk csukta az ajtót, majd miután bementek hozzá, alpári módon beszélt velük, ami miatt viszont ők fognak feljelentést tenni rágalmazás miatt.

„Arra kértük a polgármestert, hogy tartsa be a bíróság ítéletét, az ugyanis kimondta, hogy az ügyvezető jogtalanul van kinevezve” – mondta Varga Albin, aki szerint a polgármester nem hivatkozik semmire, miért nem hajlandó visszahívni az ügyvezető igazgatót, mivel szerinte az jól végzi a munkáját.

Van olyan tíz éve visszajáró vendégem, aki azt mondta, két napot töltött csak  a megyeri fürdőben, utána eljárt inkább a dunaszerdahelyibe, mert olcsóbb, több  a medence, így valószínűleg már nem fog a nagymegyeri termálfürdőbe járni”

– mondta Varga Albin hozzátéve, vannak havonta visszajáró vendégek, akik szintén panaszkodnak a nagymegyeri szolgáltatásokra, és azt mondják, hogy nem biztos, hogy ezentúl ilyen gyakorisággal fognak ide járni.

A vállalkozók most azt várják, hogy a polgármester válaszoljon a levelükre, ám nem túl bizakodók ez ügyben.

Tény viszont, hogy a nagymegyeri helyzet senkinek sem jó, sem a vállalkozóknak, sem a fürdővendégeknek… csak talán az ügyvezetőnek meg a polgármesternek, aki elégedett a fürdő körüli helyzettel. A gond csak az, ha egyszer elszoknak innen a vendégek, azokat nehéz lesz visszacsalogatni, s ez hosszú távon nemcsak a fürdőturizmusban vállalkozó megyerieknek jelent majd gondot, hanem a városnak is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.