2020. május 9., 07:25

Alkotóverseny a családok aprajának és nagyjának

Az újkeletű Grund csoport további partnerekkel közösen az Érezz, alkoss, nevezz! jelmondat jegyében alkotóversenyt hirdet több kategóriában. A szervezők május 25-ig az egész Kárpát-medencéből várják a magyar fiatalok és felnőttek alkotásait, amelyeket szakmai zsűri értékel.

Fotó: Grund
A Grund csoport alapító tagjai

„Egy készségfejlesztéssel, pályaválasztással és közösségépítéssel foglalkozó csapat vagyunk. Célunk, hogy a tanulni vágyóknak olyan közösséget, helyet és lehetőségeket ajánljunk fel, amelyek a változó világ ritmusát könnyen és célirányosan tudják követni. Ezt mindazok a tanárok, diákok és vállalkozók álmodták meg tudatosan vagy tudtukon kívül, akik ki merték mondani a problémákat, s azokon túllépve megoldásokat kerestek - egy helyet, ami összeköt. Ez lett a grund, ahol a tér a miénk. A napokban egy alkotóversenyt hirdettünk, amelynek partnere a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületén (SzMKE) kívül a több mint tíz zsűritag (pl.: Jókai Ági színművész, H. Nagy Péter irodalomtörténész-szerkesztő stb.) és jó pár díjat adományozó vállalkozó“ - tájékoztatta portálunkat Egyházi Dóra, a Grund egyik ötletgazdája-kreatív menedzsere, aki egyúttal az SzMKE országos alelnöke is.

Megtudtuk: a Mire való az iskola? kérdéskört felölelő versenybe 4 korcsoportban lehet benevezni, amelyek a következők: 1. általános iskolások (7-14 évesek), 2. középiskolások (15-19 évesek), 3. felnőttek (20 év felettiek), 4. legalább kéttagú családok – korhatár nélküli csapatmunka.

„A 3 kategóriába digitális, kézműves és szöveges pályaművek küldhetők be. Digitális műnek számítanak a kisfilmek, a videofelvételek, valamint a bármilyen videoformátumú, ám legfeljebb 5 perces mozgóképek, a maximum 10 képből álló fotósorozatok és a fotómontázsok. A megszabott méretük maximum 5 MB legyen, nagyobbak esetében használandó a fájlmegosztó. A kézműves kategóriába bármilyen kézműves vagy képzőművészeti technikával készült alkotások, így festmények, rajzok, szobrok, vegyes technikájú kreációk (pl.: scrapbookok), textil- és papírművek benevezhetők. Azokat a versenyzőnek le kell fényképeznie, s maximum 3 fényképpel dokumentálva csatolt fájlként kell elküldenie.”

A szöveges kategóriába pedig legalább 1, legfeljebb 3 A4-es oldalon írott szöveget, így fogalmazást, mesét, verset, novellát várunk - valamennyit Word vagy PDF formátumban csatolva az e-mailhez“

- ismertette a versenyfeltételeket.

Az elkészült alkotásokat elektronikus formában az info@thegrund.com e-mail címre várják, valamint a www.thegrund.com weboldalukról minden versenyzőnek le kell töltenie a versenyzői adatlapot, s azt kitöltve, illetve a pályaműhöz csatolva, legkésőbb május 25-ig kell beküldenie.

„A szakemberekből álló zsűri pontozásos értékelése után, június első hetében lesz az eredményhirdetés. A zsűritagok kilétét folyamatosan a https://www.facebook.com/thegrundacademy/ facebookos oldalunkon és az Instargramon fedjük fel.” 

Nagyszerű helyi termelőktől származó termékekkel és szolgáltatásokkal jutalmazzuk majd a zsűri által legtöbb ponttal díjazott alkotásokat, vagyis minden korcsoportban és kategóriában egy-egy nyertest. Persze, az is előfordulhat, hogy sok nagyon jó pályamű esetén különdíjakat is kiosztunk“

- ecsetelte a kreativitásra sarkalló viadal további részleteit Egyházi Dóra.

Remélhetőleg a koronavírus-járvány miatt szükséges karantén növeli az otthonmaradók kreativitását, és minden korcsoportban, kategóriában jobbnál jobb művek születnek...

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.