2023. november 28., 10:36

Aki teheti, segítse Kincső gyógyulását!

E példa értékű történet pár évvel ezelőtt azzal kezdődött, hogy kiderült: a komáromi Andrew Hanna és a Fülöpházán élő Horváth Kincső is a „középkori világzenét“ játszó, magyarországi Bordó Sárkány együttes nagy rajongója. Azóta együtt vesznek részt a Komáromban is már több vérpezsdítő koncertet adott banda koncertjein. Karácsony közeledtével Hanna a barátságukat azzal mélyíti el, hogy pénzgyűjtéssel segíti a beteg Kincső gyógyulását, a „sárkányok“ pedig az egyik koncertjük bevételét ajánlották fel e nemes célra.  

Aki teheti, segítse Kincső gyógyulását!
A lányok kedvencükkel, a Bordó Sárkány együttessel
Fotó: Andrew Hanna albuma

„Én a Marianum Egyházi Iskolaközpont 12 éves, hetedikes tanulója vagyok, Kincső barátnőm pedig Bács-Kiskun megyében 10 évesen harmadikos, mert eltérő tanrendben tanul. Mivel koraszülött volt, központi idegrendszeri bénultsággal él, s mozgáskorlátozottként csak kerekesszékkel tud közlekedni. Az a jó, hogy nincs elszigetelve a többi gyerektől, mert amikor nincs terápián, akkor a szülei hordják őt az iskolába. Mi valójában az egyik Bordó Sárkány-koncerten ismerkedtünk meg, s a zenekar nagy rajongóiként azóta már több koncerten voltunk együtt, s mindig el szoktunk beszélgetni az együttes barátságos tagjaival“ – mondta el a Ma7-nek a talpraesett kamaszlány, akinek az ünnepek közeledtével nagyszerű ötlete támadt.

Aki teheti, segítse Kincső gyógyulását!
Hanna a "sárkányok" hatására tanul több hangszeren játszani
Fotó:  Andrew Hanna albuma

„Mivel Kincső folyamatos bel- és külföldi gyógykezelése, rehabilitációja nagyon sok pénzbe kerül, ezért az anyukjának levelet írtam, amelyben felajánlottam nekik azt, hogy szívesen gyűjtenék pénzt a barátnőm megsegítésére. Az egész család nagyon megörült az ötletemnek, és belefogtam a tervem megvalósításába. Az apukámmal készítettünk szórólapokat, amelyeken a jószándékú embereket adakozásra kértük. A kinyomtatott lapok többségét múlt szerdán az iskolánkban osztogattam szét, s azokat a diáktársaim hazavitték. Megörültem annak, hogy elég sokan pozitívan álltak hozzá a jótékonykodáshoz, s már érkeztek is adományok. Elég jól haladunk, s e hét végéig folytatjuk a pénzgyűjtést“ – ecsetelte a részleteket Hanna.

Aki teheti, segítse Kincső gyógyulását!
Kincső rehabilitációja nagyon sok pénzbe kerül...
Fotó:  Kincső álma - Facebook

Hozzátette: a Marianum Egyházi Iskolaközpontba járó tanulók december 1-ig személyesen neki adhatják át a lezárt borítékba tett adományaikat, s kéri, hogy Kincsőnek írt személyes üzeneteket is tegyenek a borítékba, amit majd biztos nagy örömmel fog olvasgatni. A további adakozók pedig a pénzt még később is küldhetik a Horváth Kincső, MBH BANK, 51700117-18252635 számlaszámra, ami a Kincső álma https://www.facebook.com/kincsoalma/photos elnevezésű facebookos oldalon is megtalálható. Ott az is olvasható, hogy mi is az ő álma: az, hogy egyszer önállóan járhasson és a húgával fogócskázhasson...

Aki teheti, segítse Kincső gyógyulását!
A Bordó Sárkány tervezett jótékonysági koncertjének plakátja
Fotó:  Andrew Hanna albuma

Bónuszként pedig a közkedvelt Bordó Sárkány együttes is tett egy nemes gesztust: a december 16-i kecskeméti jótékonysági koncertjén összegyűlő adományokat odaadja Kincsőnek, akinek az olvasóink nevében is mielőbbi gyógyulást kívánunk!              

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.