2020. október 11., 19:03

Ajándékozz melegséget!

2018-ban született meg Eperjesen, az Add tovább! nevet viselő egyesület berkeiben az az ötlet, hogy a közelgő télre zoknit gyűjtsenek a rászorulók részére. A kampány fő gondolata az volt: hidegben legfontosabb a lábat melegen tartani. A kampány rendkívül népszerűnek bizonyult, hiszen országos méretűvé vált, és olyan városok is csatlakoztak hozzá, mint Kassa, Pozsony, Zsolna.

Az akció védnöke a város polgármestere, Peter Petrikán Fotó: vkport.sk

Az immár harmadik éve tartó jótékonysági akcióba idén Ung-vidék központja, Nagykapos város és intézményei, társulásai is bekapcsolódnak. 

Október 9-étől 30-áig a városháza előtt elhelyezett dobozba gyűjtik a vadonatúj, különböző méretű, színű és formájú zoknikat, amelyek azután a nagymihályi Vöröskereszt segítségével találnak gazdára a rászorulók körében.

Aki szívesen támogatná a jó ügyet maga is egy pár zoknival, az hétfőtől  csütörtökig 8 órától 16 óráig, pénteken 12 óráig teheti meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.