2023. január 24., 17:17

Ajándéközönben részesült a komáromi kórház gyermekosztálya

A komáromi kórház folyamatos korszerűsítéséhez a saját beruházásain, épület-felújításain, építkezésein és az új rendelői megnyitásán kívül időnként a város vezetői, képviselői, lakosai és további szponzorok is hozzájárulnak. Legutóbb a támogatóknak köszönhetően új készülékek, segédeszközök és bútorok kerültek a gyermekosztályra.

Ajándéközönben részesült a komáromi kórház gyermekosztálya
Pár támogató látogatása a gyermekosztályon
Fotó: Agel SK Rt.

Mayer Tibor, az Energomontage Kft. ügyvezetője nemrég jótékonysági halászlé-főző versenyt rendezett. Akiknek ízlett az ínycsiklandó étel, azok tetszőleges összeget adományozhattak nemes célra. A közösségkovácsoló rendezvényen összegyűlt pénzből új szekrényeket, babamérlegeket, légpárásítókat és ultrahangos inhalátorokat vásároltak a gyermekosztály kis páciensei részére.

A rendezvényen pénzt adományozók között több közéleti személyiség, így Keszegh Béla, Komárom és Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere is jelen volt. A jószándékú adakozókhoz többek között Branislav Becík, Nyitra megye új elnöke és Domin István, Izsa polgármestere, valamint több cég képviselői szintén csatlakoztak. A befolyt összegből további szükséges eszközöket is vásároltak a gyermekosztályon kezelt lurkók gyógyításához.

Ajándéközönben részesült a komáromi kórház gyermekosztálya
Az adományozók néhány kis pácienssel is találkoztak
Fotó:  Agel SK Rt.

Ugyancsak a segítőkészségéről tett tanúbizonyságot Kristína Majchráková, aki a férjével együtt a Facebook-oldalukon indított gyűjtést a mintegy 2700 euró értékű Vein finder eszköz vásárlására. E speciális projektorral a kicsik ereinek az állapota vizsgálható. A megmaradó pénzből pizsamákat, játékokat és alkatrészekkel ellátott váladékszívót is vettek a gyermekosztály számára.

„Nagyon örülünk annak, hogy a gyermekosztályunkat egyes komáromi cégek és a helyi polgárok is támogatják, amit nagyra értékelünk. A legnagyszerűbb jótékonykodás a kisgyermekek megsegítése, akiknek az osztályon való tartózkodása elsősorban mentálisan nagyon megterhelő” – szögezte le Mario Kochan doktor, aki ezúton is mindenkinek köszöni a gyermekosztálynak nyújtott önzetlen támogatását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.