2020. december 15., 10:39

Adventi hétvége a betléri kastélyban

Az arisztokrácia karácsonyi szokásaira is kitérő tárlatvezetéssel, karácsonyi dallamokkal, kézműves vásárral és forralt borral várják a látogatókat 2020. december 19-én és 20-án a betléri Andrássy-kastélyban.

A múzeum rámutat, a koronavírus-járvány nem kedvez a karácsonyi vásároknak, az adventi rendezvényeknek, a nagy találkozásoknak. Ezeket egy kicsit helyettesítendő, december 19-én és 20-án 9.30 és 16.30 óra között a látogatókat a kastély földszintjén kialakított „karácsonyi sarokba” invitálják, ahol helyi kézművesek, népművészek árulják majd portékájukat, a hangulatot pedig karácsonyi dallamok, forralt bort és forró tea fokozzák.

Akik az utolsó adventi hétvégén felkeresik a kastélyt, a tárlatvezetés során az arisztokrácia karácsonyi szokásairól, tradícióiról is tájékozódhatnak, illetve lefényképezkedhetnek  egy korabeli ülőgarnitúrán, a hagyományos díszekkel feldíszített karácsonyfa alatt.

„A karácsonyt megelőző időszakra jellemző rohanásban pihenjenek meg egy pillanatra, jöjjenek el, élvezzék a karácsonyi atmoszférát az ország egyik legszebb kastélyában” – fogalmaz közleményében a múzeum.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!