2019. április 30., 09:57

A Zöld Sasok a Felvidéken

A Felvidéki Labdarúgó Egyesület jóvoltából a felvidéki tanulók is részesei lehettek a 2015 őszén indult Fradi Suli Programnak.

Fradi Suli Program
Médialapozó
Fotó: Kaszmán Zoltán

„A kezdeményezésnek köszönhetően három és fél év alatt több mint 160 iskola több mint 55 ezer diákja találkozhatott sikeres ferencvárosi sportolókkal, akik a tanulás és a rendszeres mozgás fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét. (…) A programban a klub valamennyi szakosztályának sportolói, edzői, valamint még élő legendái is részt vesznek, így az ő példájukból okulva a gyerekek hiteles személyektől kaphatnak tanácsokat az eredményes sportoláshoz és az élethez” – olvasható a fradi.hu programismertetőjében.

 

autogramosztás közben
Fotó:  Kaszmán Zoltán
autogramosztás közben

Több felvidéki település meglátogatását követően, végül az érsekújvári és zselízi diákoknál landolt a Fradi Sas. Az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola tornatermében, majd a zselízi városi tornateremben ezúttal a sportegyesület két jeles alakja, a jégkorongozó Arany Gergely és a labdarúgó Sigér Dávid tette tiszteletét. Bemutatkozásuk előtt a helyi szervezők köszöntötték a vendégeket és a megjelenteket, majd átadták a szót a rendezvény műsorvezetőjének, Németh Kornélnak, aki kezdésként egy rövidfilmet vetített le a Fradi gazdag történetéről.

 

Arany Gergely (balra) és Sigér Dávid
Fotó:  Kaszmán Zoltán
Arany Gergely (balra) és Sigér Dávid

Érdemes volt figyelni minden elhangzott információra, hiszen a legszemfülesebbek sok-sok nyereménnyel, matricákkal, újságokkal, Groupama Arénás emlékplakettel, kulcstartókkal, hűtőmágnesekkel és fradis órarendekkel gazdagodhattak.

 

Fotó:  Kaszmán Zoltán

Mindkét megjelent sportoló, a 22 éves jégkorong kapus, Arany Gergely és a Balmazújváros korábbi csapatkapitánya, a Ferencváros labdarúgócsapatának középpályása, Sigér Dávid egyaránt meséltek pályájuk kezdetéről és arról, hogy milyen út vezetett a Ferencváros csapatába való kerülésükig. Kiemelték, hogy a sport mellett a tanulás, főleg az idegen nyelvek elsajátítása is fontos szerepet töltött be életükben.

A sportolóktól természetesen kérdezni is lehetett, a lehetőséggel fiatalok és idősebbek egyaránt éltek. Megtudtuk többek között, hogy a karrierjét belső védőként kezdő Sigér Dávid szerint Thomas Doll meglehetősen vehemens edző, míg Szergej Rebrov szigorúbb tréner, ellenben a pálya szélén sokkal jobban visszafogja az érzelmeit, mint a Fradi korábbi német vezetőedzője.

 

Nagy Dávidot faggatják
Fotó:  Kaszmán Zoltán
Nagy Dávidot faggatják

A jó hangulatú délután során Arany Gergely beszámolt a korosztályos világbajnokságon szerzett tapasztalatairól, Sigér Dávid pedig megpróbálta szavakba foglalni érzéseit, amelyek az MTK elleni bombagólja szerzésekor kavarogtak benne.

A program része volt a Felvidéki Labdarúgó Válogatott bemutatása, amelyet Nagy Dávid tartott. Ismertette a válogatott eddigi sikereit és bemutatta a nemzetközi tornákon elért eredményeket. A válogatottal kapcsolatos bemutatót is egy kvíz zárta, mely során a Felvidéki Labdarúgó Egyesület ajándéktárgyait lehetett megnyerni. Senki sem mehetett haza üres kézzel. 

A többórás program végén az érdeklődők ezúttal is tömött sorokban várták, hogy autogramokhoz jussanak, de természetesen nem maradhattak el a sportolókkal, valamint a szintén jelen levő Fradi-kabalafigurával készített közös fényképek sem. Az igazi sportbarátok pedig jelentkezhettek a válogatott utánpótlás programjába is. 

Zárásként a szervezők megköszönték mindenkinek a segítséget, aki bármely módon hozzájárult az esemény létrejöttéhez, külön kiemelve a Bethlen Gábor Alap Zrt-t, mivel a rendezvénysorozat a Bethlen Gábor Alap Zrt támogatásával jött létre.

 

Németh Kornél és a Fradi kabalafigurája
Fotó:  Kaszmán Zoltán
Németh Kornél és a Fradi kabalafigurája
Fradi Suli Program
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.