2018. július 9., 12:37

A ZF Slovakia munkaerő-felvételt hirdetett új, komáromi üzemegységébe

A ZF Slovakia társaság munkaerő-felvételt hirdetett új, komáromi üzemegységébe. A gyártás a következő év elején kezdődhet meg. Első körben a cég mintegy 150 alkalmazottat vesz fel - tájékoztatott Peter Doll, a ZF társaság igazgatótanácsának elnöke tájékoztatott. 

ZF Slovakia Komárom

Az alkalmazottak mintegy 80%-a a gyártás területén fog dolgozni, a többiek irodai tevékenységet fognak végezni.

Az első irodai alkalmazottak már idén nyáron beléphetnek, a gyártási operátorok betanítása ősszel kezdődik.

Az üzem, melyben kuplungokat fognak gyártani személyautók számára, az egykori Doprastav területén lévő ipari zónában épült fel.

A ZF Slovakia a német ZF-csoport szlovákiai képviselője, mely 1993-ban kezdte meg működését az országban. A ZF-csoport Szlovákiában összesen több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat és közel 450 millió eurós forgalmat bonyolít le. Az autóipari beszállító vállalat 40 országban van jelen csaknem 230 telephellyel és 137 ezer alkalmazottal.

Keszegh Béla komáromi alpolgármester az új üzem létesítésével kapcsolatban elmondta: az elmúlt három évben jelentős mértékben megváltozott a munkanélküliség aránya Komáromban, ami részben a városvezetés érdeme.

Hét nyelvű szakmai publikációkkal szólítottuk meg a befektetőket, az interneten közzétesszük a rendelkezésre álló városi telkek jegyzékét. Megállapodásokat kötünk a szakközépiskolákkal, hogy a képzés összhangban legyen a befektetők igényeivel

– fejtette ki az alpolgármester.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.