2021. augusztus 23., 16:09

A türelem tűzoltókocsit terem

Még a Fico-kormány korábbi belügyminisztere, Robert Kaliňák nagyvonalúnak tűnő gesztusként tett ígéretet, hogy a nyárasdi önkéntes tűzoltók szervezete egy korszerű tűzoltókocsit kap a korábbi mellé.

Megjött végre
Galéria
+8 kép a galériában
Bacsó László polgármester az ünnepélyes átadáson
Fotó: Lacza Tihamér

A falu önkormányzatának támogatásával a tűzoltók a szertárhoz egy újabb garázst építettek, közben rendbe tették az épület körüli területet is, hogy a kilátásba helyezett járműnek méltó helye legyen és persze az sem volt mellékes szempont, hogy könnyen bevethető legyen.

Itt a kicsi kocsi
Már utánpótlás is van
Fotó:  Lacza Tihamér
A tűzoltókocsi azonban csak nem akart megérkezni, ráadásul a volt belügyér körül egyre ritkult a levegő, mígnem 2018 márciusában különböző botrányos ügyek miatt önként távozott a posztjáról. Akkor úgy tűnt, hogy a nyárasdi tűzoltók hiába várják az új gépjárművet, de végül kellemes meglepetésben lett részük, mivel 2021. augusztus 23-án megérkezett a fürge tűzoltókocsi, amely kisebb ugyan a korábbinál, de gyorsabban bevethető a nehezebben megközelíthető terepen is.
Belügyér is eljött
Vendelín Leitner
Fotó:  Lacza Tihamér

Az ünnepélyes átadón a hivatásos és önkéntes tűzoltók járási és megyei elöljárói mellett megjelent a belügyminisztérium államtitkára, Vendelín Leitner is, aki méltatta a nyárasdi önkéntes tűzoltók szervezetének munkáját és egyúttal azt kívánta nekik, hogy lehetőleg minél kevesebbszer legyen szükség a kocsi bevetésére.

A nyárasdi önkéntes tűzoltó szervezetnek egyébként jelenleg 45 tagja van, közülük tizenöten a szebbik nemet képviselik. Az ifjú tűzoltók száma 20.

Szokásos rituálé
Átvágták a szalagot
Fotó:  Lacza Tihamér
Szokásos rituálé
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.