2021. április 18., 14:51

A szűrés 13. köre a Komáromi járásban: alig akadtak új pozitív esetek

A már pirosak közé tartozó Komáromi járás több községében e hétvégén is folytatódott a Covid-19 mintavétel. Az óvodák és iskolák látogatásának ugyanis továbbra is alapfeltétele a legfeljebb egyhetes negatív teszteredmény. Az eddig közzétett friss adatok szerint a legtöbb helyen egyetlen új koronavírus-fertőzöttre sem bukkantak.

Fotó: Facebook

Komáromban szombaton 7236-an vettek részt tesztelésen az önkormányzat által biztosított mintavételi pontokon. Az összes teszt közül 5 lett pozitív, ami csupán 0,06 százalékos fertőzöttségi szintet jelent. A javuló járványhelyzet miatt ezen a vasárnapon elmaradt az előző hetekben megszokott mintavétel.

Az elmúlt szombaton és vasárnap e pontokon 7438 személyt teszteltek le, s 7 pozitív eredménnyel szembesültek, ami 0,09 százalékos fertőzöttséget jelentett.

Ifjúságfalván már hetek óta nem mutatkozott új pozitív eset. A 13. önkormányzati tesztelésen 266-an vettek részt, és folytatódott ez az örvendetes jelenség.

Tanyról is több hete ugyanez állítható, s a 439/0 eredmény bizonyítja, hogy nem romlott a helyi járványhelyzet.

Dunamocson e hétvégén 341/0 eredmény született, vagyis ismétlődött a több hete mutatkozó teljeskörű negativitás.

Madaron fokozatos a javulás: a korábbi 2,1, majd 0,20 és 0 százalékos pozitivitás után ismét örvendetes a 445/0 friss eredmény.

Kolozsnémán a több héten át mutatkozott teljes negativitásba időnként becsúszott egy-egy 0,41, majd 0,42 százalékos fertőzöttség, de nagyon biztató a legújabb 231/0 eredmény.

Nemesócsán az árpilis eleji, majd az egy héttel későbbi tesztelés végeredménye is 0,07 százalékos pozitivitás volt. A tegnapelőtti 367/0 és a tegnapi 510/0 eredmény ugyancsak szívderítő.

A szűrés 13. köre a Komáromi járásban: alig akadtak új pozitív esetek
Fotó:  Facebook
Izsán eddig hétről hétre 0-0,25 százalék közti kedvező eredmény született...

Izsán eddig hétről hétre 0-0,25 százalék közti kedvező eredmény született. Az újabban tesztelt 731 személy közül 1 bizonyult fertőzöttnek, ami 0,13 százalékos pozitivitást jelent.

Karván két héttel ezelőtt 263/0, majd 362/0, most pedig 317/1 eredmény született – ez utóbbi 0,31 százalékos pozitivitásnak számít,

A járás további városaiban: Ógyallán, Gútán és Naszvadon már hetek óta csak az állandó mintavételi pontokon tesztelnek, hétvégi önkormányzati mintavételekre nem kerül sor.

A szakemberek szerint azonban a fokozatosan javuló tesztelési eredmények idején is fontos az elővigyázatosság, hiszen a hazai lakosság kis mértékű átoltottsága még nem szavatolhatja a végleges negativitást, tartani lehet az újabb fertőzési gócpontok kialakulásától.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!