2020. január 26., 19:30

A Szent László Társulat adományai megérkeztek a Bodrogközbe

Az 1861-ben alakult Szent László Társaság a nemzet, a család és a kereszténység mellett a karitatív tevékenységet is küldetésének tekinti, január 25-én Bodrogközben jártak. A Máltai Szeretetszolgálat autóján adományokat hoztak a vidék magyar iskoláinak, óvodáinak, illetve a perbenyiki székhelyű Jó Pásztor Házának, ahol olyan anyák és gyerekeik kapnak a kulturált életre és a talpraállásra lehetőséget, akik vagy a családon belüli erőszak áldozatai, vagy egykori gyermekotthonok lakói, és életük bizonyos szakaszában képtenek segítség nélkül életüket újrakezdeni.

Médialapozó
Czibolya Gábor, elnök

A Társulás tagjai először Nagytárkányba érkeztek, ahol a közeli falvak képviselői várták őket, hogy átvegyék a településük oktatási intézményeinek  szánt adományokat.  

Dél tájban a szeretetszolgálat autója befutott Perbenyikbe is, ahol a Jó Pásztor Házának megálmodója és kivitelezője, Szabóné Kozár Éva lelkésznő köszöntötte a Budapestről érkezett adományok kézbesítőit. Elmesélte, mi ösztönözte arra, hogy a rászoruló anyákat és gyermekeiket felkarolják, hogyan indították 10 évvel ezelőtt útjára a Jó Pásztor Házát, amelyben azóta több mint 100 anyuka és számtalan gyerek megfordult már.

Bár a megye némi támogatást nyújt számukra, a jó emberek segítsége nélkül nem tudnának fennmaradni.

A jó Isten áldjon meg minden adakozót! - fejezte be köszönetét a lelkésznő. Czibolya Gábor, a Szent László Társulat elnöke, miután kirakták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat furgonjával hozott adományokat, bemutatta munkatársait, és elmondta, hogy az adományok mögött sok-sok adakozó, együttérző, igaz lélek rejlik, akik nagy szeretettel küldik a sok doboznyi ajándékot, amelyet mintegy 60 ember válogatott össze.

34 helyszínen 10 tonna adományt sikerült összegyűjteniük. Elsősorban óvodákat támogatnak, hiszen ott dől el a kis emberkék identitása, azután az iskolákat, végül mindazokat, akik nehezen élnek, akik megélhetéséhez elengedhetetlen a támogatás.

Végezetül Furik Csaba megyei képviselő szólt az egybegyűltekhez, hiszen az ő iskolájuk és óvodájuk ugyancsak részesült az adományból. Gondolatait Szabó Dezső szavainak idézetével  kezdte: Minden magyar felelős minden magyarért. Márpedig a felvidéki magyarság 70-80 százaléka leszakadófélben lévő régiókban él, ahol ki kell mondanunk nyíltan: sok a szegény ember. Ő is megköszönte, hogy a Szent László Társulat ismételten gondolt az itt élő magyarokra, hogy segítik őket szülőföldjükön magyarnak maradni. A rendezvény lebonyolításában részt vett még Varga Tibor és Nagy Zsuzsa is.

+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék