2021. augusztus 5., 19:53

A szenci Napfényes tavak újabb áldozata egy 15 éves fiú

Kedden délután a 15 éves tehetséges fiatal sportoló ebéd után a kosárlabdatáborban úszni indult, de eltűnt a víz alatt, s nem bukkant fel többet.

szenc
Fotó: PZ SR

Segíteni nem tudott játékostársai gyors reakciója, de a mentőszolgálat búvárjainak közbeavatkozása sem, akik a közelben gyakorlatoztak. A mentésbe besegítettek a gyakorlaton részt vevő tűzoltók is. A parttól 150 méterre találták meg a fiatal fiút, de hiába próbálták meg a mentőhelikopter érkezéséig újraéleszteni.

A kiérkező mentőegység sem tudta megmenteni a fiatal fiú életét, az újraélesztés sikertelen volt.

A tragédia nagyon gyorsan játszódott le. Tomáš a parton volt, majd mintha hirtelen eltűnt volna, írják le az ijedt szemtanúk a szörnyű eseményt. A tinédzser fiú jó úszó, sportoló volt. Barátai szerint soha sem volt felelőtlen. Így nyilatkoznak Tomášról volt tanítói, edzői, s nem értik mi történhetett.

Tomáš már öt éve játszott a Victoria Žilina Ifjúsági kosaras klubban. Kitartó, tehetséges sportoló volt, aki a legügyesebb játékosok közé tartozott, mondta Bohdan Iljaško, a klub elnöke, aki nehezen talált szavakat.

A fiatal fiú álma az volt, hogy profi kosárlabdázó legyen. Az alapiskola után, hogy álma valóra válhasson, sportiskolában folytatta volna tanulmányait.

Hiába volt a mérhetetlen segítőkészség, Tomáš életét már nem tudták megmenteni. A táborból a sikeres sportoló fiú már sohasem tér haza.

A tábor szervezője köteles felügyelni a résztvevőkre

A cas.sk által megkérdezett jogász, Marek Benedik szerint

a tábor szervezőjének felelőssége akkor jönne számításba, ha elmulasztotta volna a felügyeletet a táborban részt vevők felett, azok életének, egészségének védelmében.

Ha a szervező törvényellenesen viselkedett, a hozzátartozók anyagi jóvátétel igényével léphetnek fel. Elméletileg számításba jöhet életellenes bűncselekmény elkövetése is - tette hozzá a jogász.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.