2021. november 16., 18:39

A Rozsnyói járásban is romlik a helyzet, de egyelőre bordó marad

Bár a Rozsnyói járásban is emelkedik a koronavírusos betegek száma, a regionális járványügyi bizottság egyelőre úgy határozott, nem javasolja a kormánynak, hogy a jelenlegi bordóból fekete fázisba sorolja a járást.

Fotó: TASR

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ RV) a 45. naptári héten 574 pozitív esetet tartott nyilván, ami az előző heti adatokhoz képest 4 százalékos növekedést jelent. A 18 évnél fiatalabbak korcsoportjában 115 esetet jelentettek, ami az összes eset egyötödét teszi ki. Ebben a korcsoportban heti viszonylatban csökkent a pozitív esetek száma. A 65 évnél idősebbek között 51-el nőtt a betegek száma (az összes eset 8,8 százaléka), ami több, mint az előző héten. A regionális közegészségügyi hivatal szerint egyre többen betegednek meg a produktív korú lakosság köréből, a Rozsnyói járás legnagyobb munkáltatói is a pozitív esetek növekedéséről számoltak be.

A rozsnyói kórház COVID-osztályán november 15-én, hétfőn összesen 34 koronavírusos pácienst kezeltek, közülük egy személyt kellett lélegeztetőgépre kapcsolni, két személynél magas áramlású oxigénterápiát alkalmaztak, 12-en pedig oxigént kaptak.

automata 2021.11.22-29.

A regionális járványügyi bizottság hosszas vita után úgy határozott, egyelőre nem javasolja a kormánynak, hogy a jelenlegi bordóból fekete fázisba a járást.

A bizottság annak ellenére, hogy egyre növekszik a pozitív tesztek, vagyis a COVID-19 megbetegedéssel fertőzöttek száma, azt javasolja, a járás maradjon bordó, amit egyrészt gazdasági okokkal indokol, másrészt azzal, hogy a rozsnyói kórház korlátozott számban, de rendelkezik szabad kapacitással a COVID-osztályán. Ugyanakkor rámutatnak, hogy tömegrendezvények szervezése bordó járásban engedélyezett, viszont igen kockázatos, ezért hangsúlyosan arra kérnek mindenkit, ne szervezzen rendezvényeket, s ne vegyen azokon részt.

A regionális járványügyi bizottság jelezte, ha romlik a járványügyi helyzet, kész azonnal kérvényezni, hogy sorolják a Rozsnyói járást a COVID-automata alapján fekete fázisba, ezt a lépést akkor teszik meg, ha megtelik a kórház kapacitása, akár úgy is, hogy más régiókból szállítanak ide betegeket.

Jelenleg a »szabadságunk« az egyének kezében van. Védjük egymást, tartsuk be becsületesen a rendelkezéseket, mutassunk egy kis megértést és szolidaritást! Csak rajtunk múlik”

– fogalmaz nyilatkozatában a járványügyi bizottság.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.