cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

A Párkányt és Esztergomot összekötő hidat ünnepelték - KÉPEKKEL

2022. szeptember 25., 13:42

A Duna felett átívelő híd Párkány és Esztergom között óriási jelentőséggel bír, hiszen egy vérkeringésbe kapcsolja nem csak a két várost, de az egész régiót is. Éppen ezért minden évben – az újjáépítés évfordulója körüli időszakban - hídünnep keretében emlékeznek meg e fontos építményről.

12-hidunnep.jpg
Bokor Klára
4-hidfutas
Bokor Klára
5-hidfutas
Bokor Klára
3-hidfutas
Bokor Klára
2-hidfutas
Bokor Klára
6-hidfutas
Bokor Klára
7-hidfutas
Bokor Klára
8-hidfutas
Bokor Klára
9-hidunnep
Bokor Klára
10-hidunnep
Bokor Klára
11-hidunnep
Bokor Klára
13-hidunnep
Bokor Klára
15-hidunnep
Bokor Klára
16-hidunnep
Bokor Klára
17-hidunnep
Bokor Klára
18-hidunnep
Bokor Klára
19-hidunnep
Bokor Klára
20-hidunnep
Bokor Klára
21-hidunnep
Bokor Klára
22-hidunnep
Bokor Klára
A hídünnep része a hídfutás is

A tegnapi hídfutás az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület, a párkányi Városi Művelődési Központ és több szponzor támogatásával valósult meg. A verseny fővédnökei Esztergom polgármestere Hernádi Ádám és Párkány polgármestere Szabó Eugen voltak, védnökei pedig Erős Gábor országgyűlési képviselő és Maráz Zsuzsanna ultrafutó. E négykilométeres síkfutó versenyt a 2001-től szervezik, amelybe már évek óta úgy háromezren kapcsolódnak bele. A verseny az esztergomi bazilikától indul, majd a hídon átfutva és Párkány főutcáján át a Vadas termálfürdő a cél.

hídfutás Párkány
Eredményhirdetés
Fotó:  Bokor Klára

Futnak kisgyerekek, fiatalok, felnőttek és az idősebb korosztály, chipes időméréssel. A jubileumi futás keretében már távgyaloglás is volt. A verseny szervezői az alkalmat felhasználva támogatják azokat az iskolákat, amelyek a legnagyobb létszámú tanulót mozgósítják, valamint a legsportosabb tanintézményt. Ők sportszervásárlási utalványokat kaptak ajándékba. A célba érkezettek megmártózhattak a Vadas medencéiben, sokan ki is használták, többen azon bánkódtak, elfelejtettek fürdőruhát hozni.

Őszi varázs, kékfestők és tökfesztivál a platánok alatt

A régióbeli kistermelők a korzó parkjában kínálták portékáikat, attrakció a kékfestők készítése volt, ahol a mesterség fortélyaival ismerkedhettek meg az érdeklődők, de dísztökökből és tökdíszekből is válogathattak, nem hiányzhatott a tökmag és a tökolaj sem.

Hídünnep Párkány
Fotó:  Bokor Klára

Közben a sétány színpadján köszöntőt mondott Párkány polgármestere, Roman Krško operaénekes pedig a híd dalát adta elő. A Dunafeszt népművészeti műsor keretében fellépett a Pásztortűz néptáncegyüttes és egy vendég szlovák együttes. Az estét Péter Szabó Szilvia koncertje zárta.

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.