2022. január 24., 19:36

A Palócföld ezüst szalagja

A Túraközpont DEPO-Z nevű, a természet kínálta, aktív kikapcsolódást kereső turistákért tevékenykedő vállalat 2022. január 23-án tette közzé A Palócföld ezüst szalagja című kisfilmjét, amely az Ipolyhoz kötődő vízi turizmust hivatott bemutatni.

Ipoly
Fotó: Depo-Z
„Sokan, sokféleképpen élünk együtt az Ipollyal. A vízi turizmus átgondolt, mértéktartó és minden résztvevő számára előnyös fejlesztése a régió egészében is a fejlődés motorja lehet. Közös célunk, hogy az Ipoly és völgye a jövőben is maradjon vadregényes, élőhelyekben gazdag, érintetlen vidék”

– hangzik el a videóban.

A rendkívül hangulatos kisfilmben megszólal a Duna–Ipoly Nemzeti Park hidroökológiai referense, Tóth Balázs, az Ipoly Unió Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke, Wollent József, Ipolyhídvég polgármestere, Lestyánszky Viktor, a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány vezetője, Kelemen Zoltán, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője, Papanek László, Ipolyvisk polgármester asszonya, Antal Nyustin Ágnes, valamint Ipolytölgyes polgármestere, Radnai Bertalan.

A DEPO-Z-t 2014-ben alapította Máté Endre 18-szoros Ironman, zebegényi lakos. 2016-tól a céget feleségével, Ungi Mariannal együtt vezeti: „A kezdeti bicikli- és kenubérlés, szállítás mellett évről évre nagyobb szerepet kapnak a DEPO-Z túrák. Ezekhez a túrákhoz speciális háttérszolgáltatásokat teszünk hozzá: egyre bővülő hajóállomány, környezetbarát NOMÁD24 tábor, autentikus programelemek, angol és spanyol nyelvű túravezetés. Tevékenységünk részeként folyamatosan monitorozzuk, térképre tesszük, tisztítjuk, akadálymentesítjük a Duna, Ipoly, Garam folyókat és környezetüket.”
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!