2021. január 11., 09:23

A Nyitrai járásban mától rendkívüli szigorítások lépnek életbe: csak így lehet kilépni az utcára

A rendelkezések ma hajnali öt órától léptek érvénybe.

Fotó: TASR

A kormány még múlt héten döntött arról, hogy hétfőtől, azaz január 11-étől, reggel öt órától az eddigieknél is szigorúbb intézkedéseket vezet be a Nyitrai járásban. Az életbe lépő rendelkezések az emberek szabad mozgását, munkába járását, utazását, a gyermekek iskolába és óvodába való szállítását és a szabadidős tevékenységeket is érinti. 

A kijárási tilalom alól csak azok kapnak kivételt, akik rendelkeznek negatív PCR- vagy antigénteszttel. A tesztek nem lehetnek régebbiek hét napnál.

Negatív teszt nélkül se munkába, se a természetbe nem lehet kimozdulni, csupán az élelmiszerboltokat, drogériákat, egészségügyi intézményeket kereshetik fel az emberek. 

Azoknak is negatív teszttel kell rendelkezniük, akik vagy látogatóba érkeznek a Nyitrai járásba, vagy ott dolgoznak. Kivételt csak a tíz év alatti gyermekek jelentenek: nekik nem kell tesztet felmutatniuk.

A rendelkezések betartását a rendőrség fogja ellenőrizni. 

Mint ismert, az elmúlt napokban rendkívül megnövekedett a fertőzöttek száma a Nyitrai járásban, ráadásul felfedezték a koronavírus új, ún. brit, "szuperfertőző" mutációját is. 

A kormány január 6-i rendkívüli ülésén határozott az intézkedések szigorításáról a Nyitrai járásban, és javasolta a lakosság tesztelését, amit három körben végeznének el. Az első tesztelést péntektől vasárnapig (január 8-10.) végezték.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.