lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2024. március 26., 09:10

A Norvég Királyság nagykövet asszonya és sztárzenészek Zselízen

A zselízi Sacher Házban 2024 márciusában a norvég Oslo Strings vonósnégyes hegedűművészei szakmai workshopot tartottak a helyi Franz Schubert Művészeti Alapiskola diákjai számára.

Sacher
Fotó: Puksa Mátyás Ferenc
A diákokkal való közös zeneoktatásra a Sacher Ház nagytermében került sor. Az egész délelőttöt felölelő workshop keretén belül a zselízi fiatalok professzionális technikákat sajátíthattak el a nemzetközi élvonalba tartozó művészektől. A kitűnő hangulatú rendezvény mindkét félnek maradandó élménnyel szolgált. A tolmácsolásért köszönet Bogolepova Klára tanárnőnek”

– fogalmazta meg közösségi oldalán a Sacher polgári társulás.

Mint azt részletezték, a Norvég Zeneszerzők és Szövegírók Társasága (NOPA) képviselőjének, Tine Tangestuennek a közbenjárására Susan Eckey nagykövet asszony és munkatársa, Hana Tásler-Goldschmidt is ellátogatott hozzájuk.

A norvég delegációnak, az Oslo Strings vonósnégyesnek, valamint az Eurovíziós Dalfesztiválról ismert, Norvégiában nagyon népszerű Keiino együttes tagjainak a Sacher család helyi vonatkozásait Kepka Márk, az egyesület elnöke, a helyi Comenius Gimnázium történelemtanára mutatta be. A különleges ízvilágú Sacher-tortát saját egyedi receptje alapján a társulás lelkes cukrászmestere, a Comenius Gimnázium angoltanára, Kiánek Margaréta tálalta fel az illusztris vendégeknek.

A közleményben hozzátették: a NOPA nemzetközi kapcsolatok menedzsereként a rendezvények szervezésében és megvalósításában Kotasz Norbert hatalmas szerepet vállalt.

A zselízi Esterházy-kastély felújításának egyik üteme a Norvég Alapból valósult meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.